Skal af 4-6 usprøjtede appelsiner ca. 150 g Skal af 4-6 usprøjtede appelsiner ca. 150 g
Lage: Lage:
2.5
dl.
vand 2.5 dl. vand
500
g.
sukker500 g. sukker
Opskrift:
De skyllede appelsinskaller dækkes med koldt vand og stilles koldt ½-1 døgn. De koges møre i vandet under låg ca. ½ time, hvorefter de afdryppes. Hvis skallerne er meget tykke, kan man nu med en teske skrælle et tykt lag af den hvide hinde bort.
Skallerne klippes i centimetertykke strimler. 1/4 liter af kogevandet blandes med ½ kg sukker og stilles hen, til sukkeret er smeltet. Da koges lagen uden låg, til termometret viser 115 grader, eller en dråbe stivner til en blød kugle i koldt vand. Skallerne koges derpå sagte i lagen 10 min., afdryppes og trilles i tørt sukker - nogle stykker ad gangen. Det overflødige sukker rystes af. Orangegrenene tørres i stuetemperatur et par timer. De kan gemmes, som de er, eller dyppes i chokolade og spises som konfekt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8585 gange, og udskrevet 90 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider