Panden varmes, sukkeret drysses på og smeltes over svag varme uden omrøring til lysebrun karamel.
Mandlerne gnides rene i papir, hakkes groft og hældes i. Mandlerne og bagepulveret blandes i karamellen, der hældes på en smurt plade. Når nougaten er lidt afkølet, ridses den i firkanter med en kniv, der dyppes i flormelis. Firkanterne brækkes fra hinanden, når nougaten er helt stivnet.
De kan gemmes i dåser eller dyppes i overtrækschokolade først. Den stivnede nougat kan knuses mellem pergamentpapir med en kødhammer og bruges i kager og desserter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(9 stemmer)
Opskriften er vist 26163 gange, og udskrevet 320 gange.
Kommentarer
- 2016-12-09 08:52:43 den var rigtig god
Tanja - 2011-10-31 15:02:19 Den er rigtig god. Smager godt og er nem at lave og knuse efterfølgende.
Tanja - 2011-10-31 15:01:45 Den er rigtig god. Smager godt og er nem at lave og knuse efterfølgende.
- 2011-04-29 17:28:09 Den funker rigtig godt!
Det er måske bagepulveret, der gør nougat'en sprød og nem at knuse.
Det har i hvert tilfælde været et problem i tidligere nougat produktioner.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider