Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Buche a la noel

Buche a la noel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Juleslik -konfekt

Hovedingrediens : -

HøjtidJul

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
 Buche de NoëI Biskuitbunde:
125 g.sukker
4 æg
l25 g.hvedemel
25 g.smeltet smør
25 g.mandelmel
 
 Sirup:
l25 g.vand
80 g.sukker
2 cl.rom
 
 Nougatcreme:
2.5 dl.sødmælk
125 g.nougat
75 g.sukker
2 æggeblommer
20 g.maizena
150 g.blødt smør
 
Opskrift:
Buche de NoëI Biskuitbunde:
Sukker og æg piskes hvidt og luftig. Mel og mandelmel vendes i og til sidst det smeltede smør. Bred dejen ud på et stykke bagepapir og bag den ved 120 grader, indtil den er lysebrun.

Sirup:
Kog vand og sukker op sammen og tilsæt rommen efter 2 min. kogning. Tag det fra varmen.

Nougatcreme:
Kog mælken op og smelt nougaten over et vandbad i mellemtiden. Rør sukker, æggeblommer og maizena sammen. Hæld mælk, nougat og halvdelen af smørret i ægge blandingen. Bland det hele sammen og lad cremen koge op. Lad den afkøle og pisk derefter resten af smørret i.

Kagen:
Når biskuitbunden er kold fjernes papiret. Pensl lidt sirup på biskuitbunden og bred lidt nougatcreme hen over. Rul den sammen som til en roulade. Kom resten af cremen i en sprøjtepose med flad rillet tylle og sprøjt striber ud langs kagen eller smør cremen på med en dejskraber og lav barkmønsteret med en gaffel.

Tips:

Buche de Noël er en kendt fransk julespecialitet. Det er en kalorierig sag, men det passe jo fint til den danske jul.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19596 gange,
og udskrevet 239 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

johanna  -  2010-12-27 11:05:19
jeg smagte denne i frankrig uhmmmmm...