Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Klejner til diabetiker

Klejner til diabetiker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Klejner til diabetiker, billede 4 Klejner til diabetiker, billede 1 Klejner til diabetiker, billede 2 Klejner til diabetiker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.hvedemel
25 g.margarine
 sødemiddel svarende til 40 g. sukker f.eks. 25 g. Atwel
0.25 tsk.stødt kardemomme
0.5 citron reven skal heraf
1 lille æg
1 spsk.mælk
 
 olie til kogning f.eks. rapsolie
 
Opskrift:
Melet kommes i en skål. Margarinen smuldres i melet, til det ligner reven ost. Sødemiddel, kardemomme og reven citronskal blandes i. Æg og mælk piskes sammen og tilsættes melblandingen. Dejen samles hurtigt og stilles koldt et par timer, gerne til næste dag.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Dejen skæres ud med en klejnespøre. Hvert stykke gives et snit i midten. Den ene klejnespids trækkes igennem snittet i midten, så der dannes en klejnesløjfe.

Olien varmes op i en gryde. Inden du lægger klejnerne i olien, skal du sikre dig at olien har den rette temperatur. Det gøres ved at stikke en tændstik (ikke enden med svovl) ned i olien, syder det omkring er olien varm nok. 3-4 klejner lægges i olien. Når de er blevet lysebrune vendes de. Klejnerne tages op med en hulske, når de har fået en flot gylden farve på begge sider. Klejnerne lægges på fedtsugende papir f.eks. køkkenrulle. Klejnerne lægges i en kagedåse, når de er helt kolde, ellers bliver de bløde.

Tips:

Klejnerne kan fryses, både rå og kogte.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Klejner Diabetes

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)

Opskriften er vist 39207 gange,
og udskrevet 2027 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-12-08 10:26:30
Der står da heller ikke noget om at det er en fedtfattig opskrift!!

Camilla  -  2013-11-18 19:49:16
Jeg kan simpelthen ikke se hvor det fedtfattige i denne opskrift er?

busjan  -  2009-10-07 18:23:22
Jeg plejer at ælte og vride klejnerne en dag og så koge dem dagen efter mums

Stjerne  -  0000-00-00 00:00:00
De smager bare rigtig godt og er nemme at lave. god ide at lade dejen ligge til næste dag