Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Jødekager diabetes

Jødekager diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 60 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Jødekager diabetes, billede 4 Jødekager diabetes, billede 1 Jødekager diabetes, billede 2 Jødekager diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

20 gram Perfect Fit Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
  Pynt:
0.5 tsk. Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
2 spsk. Perfect Strø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Søder 1:2½
1 tsk. Perfect Strø = 2½ tsk. sukker
1 tsk. Perfect Strø = 12,5 g sukker
1 spsk. Perfect Strø = 37,5 g sukker
10 g Perfect Strø = 25 g sukker
1 dl Perfect Strø = 250 g sukker
100 g sukker = 40 g Perfect Strø
30 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Margarinen røres blød. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Hvedemel, vanillekorn, Perfect Fit, sukker og bagepulver blandes og røres i margarinen. Dejen samles med ægget og citronsaft. Dejen æltes godt sammen.

Dejen rulles tyndt ud til en tykkelse på 2-3 mm. Kagerne udstikkes med et portvinsglas.

Pensles med vand og en blanding af ½ tsk. stødt kanel og 2 spsk. perfect strø drysses over kagerne. Pynt med ½ mandel.

Kagerne bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (25 stemmer)

Opskriften er vist 64868 gange,
og udskrevet 2949 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7057 (1680 kcal)
KJ pr. stk. 117 (28 kcal)
Vægt ialt 453 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1556 KJ (370 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 18.1 gram
Kulhydrat 41.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

tftina  -  2016-11-12 17:37:48
Når det gølder sukker. så er det fuldstændig lige meget om du er type 1 eller 2. Eneste forskel er at type 1 kan tage noget mere insulin, hvis det bliver for højt. Får man piller, kan man tage en halv gang mere end normalt den dag man skal have sukker og dagen efter. Ingen af delene kan absolut ikke anbefales. Jeg selv er type 1,5 og holder mig aldrig tilbage til Påske, Jul, Fødselsdage og andre begivenheder, men tager esktra medicin. Jeg holder mig til det sukkerfrie resten af tiden.

Erfaren diabetiker  -  2008-11-20 12:25:49
Diabeteskost er diabeteskost - uanset om man har type 1 eller type 2 diabetes. Man kommer som regel en lille smule rigtigt sukker i kager med kunstigt sødemiddel for at forhindre at kagerne smager "kunstigt".

LeneB2  -  2007-12-27 00:12:28
De skal rulles MEGET tyndt ud, og der skal i hvert fald ikke bagepulver i.

thlr_1  -  0000-00-00 00:00:00
De er goe men lad være med at bruge bage pulver for de hæver en hel del... de ka sagtens bages uden bagepulver... jeg har heller ikk brugt rigtig sukker men kun NATREEN sødemiddel og de er som sagt goe...

  -  0000-00-00 00:00:00
det er altså for galt at der ikke står om det er til ´1 eller 2..