Oskars julesmåkager

Oskars julesmåkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : eskild

Indsendt :      Red :
Oskars julesmåkager, billede 4 Oskars julesmåkager, billede 1 Oskars julesmåkager, billede 2 Oskars julesmåkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5.5 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
evt. Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Ælt alle ingredienserne sammen og tril dejen til tykke pølser. Stilles koldt til næste dag.

Skæres i tynde skiver evt. pensles med æg og grofthakkede mandler (æg og mandler kan undlades)

bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 6-8 minutter.

Tips:

minder meget om specier, dejligt sprøde, margarine kan bruges i stedet for smør, men dog det bedste resultat med smør. God fornøjelse





karakterer:
Opskriften er vist 80349 gange,
og udskrevet 1726 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (82 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13169 (3135 kcal)
KJ pr. Portion 13169 (3135 kcal)
Vægt ialt 664 gram
Vægt pr. Portion 664 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1983 KJ (472 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 32.4 gram
Kulhydrat 41.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-04 10:48:33
så har dejen været i ovnen hele natten. jeg glæder mig!! :D

  -   2011-11-28 14:05:56
ca. 50 stk alt efter tykkelse på ruller og tykkelse på skiverne når de skæres ud

  -   2011-11-09 23:54:49
Hvor mange bliver der ca ud af opskriften, snakker vi 40, eller 100 eller?

  -   2011-11-07 13:01:13
Man kan også lave dem i andre forme!:-)

  -   2011-11-07 13:00:43
Mmm dejlig lette og gode!:-) de skal nok i en julesok og hænges på juletræet!:-) Hilsen Kristine 11 år..

  -   2009-11-26 11:07:32
Kan formes med udstiksfigurer inden dejen stilles koldt.eller skal dejen tempereres til stuetemp. inden den udrulles,nemmere at lave nogle tykke pølser som stilles koldt og dereter skæres i tynde skiver.

  -   2008-12-17 09:58:43
Skal man rulles den ud og former figur først inden den stilles koldt til næste dag eller bagefter? Unskyld det er min første gang at lave småkager:-)

  -   2008-12-11 19:37:28
I mine 29 år har min mormor altid bagt dem og så lagt chokoladeknapper ovenpå bagefter

  -   2007-12-12 22:39:58
Mums, de er godt nok lækre.. 10 hvis ikke mere..

  -   2007-12-10 14:54:37
Vi brugte dejen til at lave udstiksfigurer med ungerne,det blev godt. Så skal den bare tempereres lidt før brug og tilsættes lidt mere mel inden brug.

  -   2007-12-05 22:21:57
Den smager godt tilsat spæk

  -   2007-12-02 08:03:19
fantastisk opskrift put glasur eller smeltet chokoladepå og stik smarties i dem

  -   2007-11-29 11:09:24
Hmm .... er det ikke et billede ? - De lyder go'e <3' ..

  -   2005-01-01 01:01:01
et tip:Kan også rulles ud,og bruge figurer til at forme kagerne med

  -   2005-01-01 01:01:01
takker Janny godt du kan lide dem

  -   2005-01-01 01:01:01
kom os lidt vodka i så bliver den ekstra god...

  -   2005-01-01 01:01:01
god opskrift super... kom venlist med flere så gode opskrifter...C")...

  -   2005-01-01 01:01:01
kan pensles med æg,og drysses med sukker eller kanelsukker