Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Brunekager fra mormor

Brunekager fra mormor, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 300 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Brunekager fra mormor, billede 4 Brunekager fra mormor, billede 1 Brunekager fra mormor, billede 2 Brunekager fra mormor, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
250 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
0.5 tsk. Potaske
625 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

65 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
50 gram Pomeransskal
50 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
   
Opskrift:
Kog smør, mørk farin og sirup sammen i en gryde. Tilsæt krydderier. Når det er koldt tilsættes mel, mandler, pomerans og sukat. Form til stænger, som lægges koldt (i køleskab).

Skær dem i papirtynde skiver og bag ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 7 minutter.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brune kager

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (16 stemmer)

Opskriften er vist 42094 gange,
og udskrevet 1080 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 27834 (6627 kcal)
KJ pr. stk. 92 (22 kcal)
Vægt ialt 1612 gram
Vægt pr. stk. 5 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1726 KJ (411 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 60.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2017-11-26 06:48:28
Jet har lært at man ikke skal varme noget op bare ælte det hele sammen. Potasken skal kun opløses i vand det giver super sprøde brune kager. I må heller ikke bruge bagepapir, held og lykke hvis i er til sprøde brune kager

  -  2007-12-14 08:35:19
den smager sgu godt

My  -  2007-11-24 16:59:54
God opskrift, jeg måtte komme mere mel i, for dejen ikke skulle være helt flydende. Dagen efter var den nem og skære i skiver!

Margrethe Bækhøj  -  2006-12-11 15:41:13
potasken skal udrøres i lidtvane eller rosenvand, og hældes i den varme gryde - det sal bruse op.

heidi  -  0000-00-00 00:00:00
denne opskrift er rimeligt god