Brunekager fra mormor

Brunekager fra mormor, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Brunekager fra mormor, billede 4 Brunekager fra mormor, billede 1 Brunekager fra mormor, billede 2 Brunekager fra mormor, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
250 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
0.5 tsk. Potaske
625 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

65 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
50 gram Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
50 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
   
Opskrift:
Kog smør, brun farin og sirup sammen i en gryde. Tilsæt krydderier. Når det er koldt tilsættes mel, mandler, pomerans og sukat. Form til stænger, som lægges koldt (i køleskab).

Skær dem i papirtynde skiver og bag ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 7 minutter.

Tips:

1 portion giver ca. 300 stk.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brune kager

karakterer:
Opskriften er vist 44753 gange,
og udskrevet 1137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28500 (6785 kcal)
KJ pr. Portion 28500 (6785 kcal)
Vægt ialt 1612 gram
Vægt pr. Portion 1612 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1768 KJ (420 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 62.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2017-11-26 06:48:28
Jet har lært at man ikke skal varme noget op bare ælte det hele sammen. Potasken skal kun opløses i vand det giver super sprøde brune kager. I må heller ikke bruge bagepapir, held og lykke hvis i er til sprøde brune kager

  -  2007-12-14 08:35:19
den smager sgu godt

My  -  2007-11-24 16:59:54
God opskrift, jeg måtte komme mere mel i, for dejen ikke skulle være helt flydende. Dagen efter var den nem og skære i skiver!

Margrethe Bækhøj  -  2006-12-11 15:41:13
potasken skal udrøres i lidtvane eller rosenvand, og hældes i den varme gryde - det sal bruse op.

heidi  -  0000-00-00 00:00:00
denne opskrift er rimeligt god