Kog smør, mørk farin og sirup sammen i en gryde. Tilsæt krydderier. Når det er koldt tilsættes mel, mandler, pomerans og sukat. Form til stænger, som lægges koldt (i køleskab).
Skær dem i papirtynde skiver og bag ved 170 grader C. alm. ovn i ca. 7 minutter.
Opskriften er vist 43110 gange, og udskrevet 1105 gange.
Energi:
KJ total 27834 (6627 kcal)
KJ pr. stk. 92 (22 kcal)
Vægt ialt 1612 gram
Vægt pr. stk. 5 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1726 KJ (411 kcal) Protein 4.8 gram Fedt 17.3 gram Kulhydrat 60.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2017-11-26 06:48:28 Jet har lært at man ikke skal varme noget op bare ælte det hele sammen. Potasken skal kun opløses i vand det giver super sprøde brune kager. I må heller ikke bruge bagepapir, held og lykke hvis i er til sprøde brune kager
- 2007-12-14 08:35:19 den smager sgu godt
My - 2007-11-24 16:59:54 God opskrift, jeg måtte komme mere mel i, for dejen ikke skulle være helt flydende. Dagen efter var den nem og skære i skiver!
Margrethe Bækhøj - 2006-12-11 15:41:13 potasken skal udrøres i lidtvane eller rosenvand, og hældes i den varme gryde - det sal bruse op.
heidi - 0000-00-00 00:00:00 denne opskrift er rimeligt god
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider