Amerikansk julekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Amerika Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør smør og sukker grundigt. Tag en kop mel fra og sigt resten med krydderier og bagepulver. Pisk æggene sammen.
Tilsæt skiftevis melblanding og æg og rør godt mellem hver tilsætning. Ryst frugt og smuttede hakkede mandler i det resterende mel og rør det i dejen. Tilsæt evt. lidt mælk; dejen skal være som blød sandkagedej. Fyld den i en stor, velsmurt randform og bag først 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn og derefter ca. 3 timer ved 160 grader C. alm. ovn læg smurt pergamentpapir over kagen, hvis den bliver for brun, før den er gennembagt. Vend kagen ud, når den er noget afkølet. Pisk æggehviden med flormelis og pisk ½-1 spsk. citronsaft i, bred glasuren ud på den kolde kage og pynt med cocktailbær og sukat. |
|
Opskriften er vist 104129 gange,
og udskrevet 1050 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (628 stemmer) |
|
Kommentarer Mvh Hanne - 2018-10-22 18:48:06 Kan den fryses? Har nogen prøvet det? Bettina.1965 - 2011-11-05 11:56:21 jeg synes ikke det er en god opskrift, har lige lavet den og den smager ligesom dansk plumkage. Ikke en opskrift jeg vil anbefale andre. ÆV.:-( anonym - 2010-12-27 15:44:58 Super lækker kage, men min fik knap to timer på luft og den var mere end færdig, lidt mørk i siderne. Bruger I andre luft, når i giver den tre timer? Kristina - 2008-12-07 21:14:55 Glasur lavet med æggehvide er amerikansk og kaldes icing...fin opskift! kate - 2007-02-16 14:46:22 har ikke prøvet at lave den men ser god ud bare ikke det der ægehvide??? Ubekendt - 2007-01-26 17:55:53 Den ser super lækket ud og smager bare så prakfuld...Heehe karoine - 2005-01-01 01:01:01 det var en rimelig god kage mhh dejligt J_ - 2005-01-01 01:01:01 kan man ik spise den her ... sidst på sommeren skal det være om julen ?? xD doktor dd½ - 2005-01-01 01:01:01 kan pyntes på flere måder |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne