Juleroulade med Italiensk marengs

Juleroulade med Italiensk marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.sukker
100 g.hvedemel
35 g.smør
4 æggehvider
6 æggeblommer
 
 Fyld:
 Marengs
3 æggehvider
170 g.sukker
35 g.flormelis
 
Opskrift:
Pisk æggeblommer og sukker godt i ca. 5 minutter. Tilsæt melet uden at piske.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt lidt sukker midtvejs for at stabilisere dem. Hæld de stive æggehvider og det smeltede smør i blandingen samtidig. Bland det hele forsigtigt.

Hæld forsigtigt denne dej ud på et stykke papir, der er anbragt på bagepladen. Rør så lidt som muligt ved dejen med paletkniven og stryg blandingen jævnt ud i ca. 1½ cm tykkelse.

Bag rouladen ved 230 grader i ca. 7 minutter.

Så snart kagen kommer ud af ovnen, skal den tages af pladen og over på arbejdsbordet - med kagen mod bordpladen, fugt papiret med vand med en pensel. Efter to minutters forløb vil kagen af sig selv slippe papiret. Lad den køle af dækket med et klæde, så den ikke bliver tør.

Smør f.eks. abrikos-marmelade på og rul den sammen.

Marengs:
Pisk hvider og flormelis, hæld forsigtigt sukkeret i under stadig piskning til stift skum.

Sprøjtes på ruladen med stjernetyl og dekoreres som en ujævn træstamme, sættes i en varm ovn til marengsen har fået farve.

Pyntes med grønne marcipanblade og små røde marcipanbær (Kristtjørn).





karakterer:
Opskriften er vist 18569 gange,
og udskrevet 292 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu