| |
|
Julekage med fyld
Julekage med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
50 | g. | gær 50 g. gær | 1 | dl. | lunken mælk 1 dl. lunken mælk | 2 | spsk. | sukker 2 spsk. sukker | 2 | | æg 2 æg | 125 | g. | smør eller margarine 125 g. smør eller margarine | 300 | g. | hvedemel 300 g. hvedemel | | | | | | Fyld: Fyld: | 100 | g. | smør eller margarine 100 g. smør eller margarine | 100 | g. | sukker 100 g. sukker | 2 | tsk. | stødt kanel 2 tsk. stødt kanel | 100 | g. | rosiner 100 g. rosiner | 60 | g. | hakket sukat 60 g. hakket sukat | | | | | | Til pensling: Til pensling: | 1 | | æg 1 æg | 2 | spsk. | tesukker 2 spsk. tesukker | 2 | spsk. | hakkede Mandler 2 spsk. hakkede Mandler | | | |
| |
Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, æg, fedtstof og hvedemel, og ælt dejen sammen med let hånd, Lad dejen hæve under et klæde ca. 30 min.
Rør fedtstof og sukker sammen til fyldet, og tilsæt kanel.
Ælt dejen igennem og rul den ud til to firkantede plader på et meldrysset bord.
Smør det sammenrørte fyld på og drys med rosiner og sukat.
Buk enderne ind for at holde på fyldet under bagningen. Fold hver plade sammen i 3 lag på den lange led.
Læg stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 min.
Pensl med æg og drys med sukker og mandler.
Bages i ovnen ca. 25 min. ved 200 Grader.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 15264 gange, og udskrevet 589 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Per - 2014-04-13 15:24:01 Veldig god, smakte kjempe dejlig på fjellhytta i Sørnorge:-)
Fant at det måtte litt ekstra mel i deigen.
|
|