hvedemel + ekstra til udrulning 250 g. hvedemel + ekstra til udrulning
125
g.
smør 125 g. smør
1
dl.
lun mælk 1 dl. lun mælk
0.5
g.
safran (eller 1 tsk. stødt ingefær eller kanel) 0.5 g. safran (eller 1 tsk. stødt ingefær eller kanel)
25
g.
gær 25 g. gær
1
æg 1 æg
3
spsk.
sukker 3 spsk. sukker
50
g.
blødt smør 50 g. blødt smør
50
g.
rosiner 50 g. rosiner
50
g.
sukker 50 g. sukker
1
sammenpisket æg eller kold kaffe 1 sammenpisket æg eller kold kaffe
Lidt perlesukker Lidt perlesukker
Opskrift:
Hak mel og smør sammen og findel det med fingrene, til det ligner groftreven ost. Rør den lune mælk med safran og gær. Pisk æg og sukker lyst og cremet.
Alle tre ting røres sammen og æltes til en blød dej på bordet. Stil dejen tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter. Del dejen i to og udrul den til to cirkler. Skær 6-8 trekanter af hver.
Rør smør, rosiner og sukker sammen til fyld og fordel det på den brede del af trekanterne. Rul dem sammen fra den brede del mod spidsen og form dem til horn.
Efterhæv med spidsen nedad på bageplade ca. 10 minutter. Pensl med æg og drys med perlesukker.
Bag i ovnen ved 200° på næstnederste ribbe i 10-15 minutter. Afkøl let på bagerist - hornene smager bedst lune.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7657 gange, og udskrevet 132 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider