Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Julebrød med glasur

Julebrød med glasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
100 g.smør
500 g.hvedemel
2 dl.mælk
2 spsk.sukker
1 tsk.salt
0.5 citron reven skal herfra
 
 Fyld:
250 g.tørrede dadler
1 spsk.citronsaft
0.5 dl.fløde
 
 Glasur:
 flormelis
 vand
25 g.mandler
 
Opskrift:
Udrør gæren i den lune mælk. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, salt og reven citronskal i. Kom det i gærevæden og ælt dejen blank. Stil dejen til hævning på et lunt sted i en halv time. Befri imens dadlerne for sten. Hak dadlerne fint (evt. i blender) og rør dem sammen med citronsaft og fløde. Ælt dejen sammen og rul den til en 3-4 cm tyk firkantet plade. Fordel fyldet herpå og fold dejen ind over i to ruller som mødes på midten. Lad brødet efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 20 min. Pensl med sammenpisket æg og bag det ved 225° i 20-25 min. Lad det svale. Rør glasuren sammen og fordel den over det kolde brød. Drys smuttede, flækkede mandler på. Kom evt. en silkesløjfe om brødet, hvis det skal være et gavebrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6896 gange,
og udskrevet 94 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu