Svinekødet skæres i grove tern, dækkes med koldt vand, sættes over at koge, skummes
Tilsættes de 3 hele pillede løg ( evt. 4 - 5 gulerødder, kan senere bruges til pynt i bunden af sylten ). Laurbærbladene og lidt salt, koger over svag varme, til kødet er så mørt, at man kan skille det med en gaffel.
kødet tages op, skæres eller rives i små tern eller stykker suppen koges nu ind til ca. halvdelen med de hakkede løg, når løgene er møre, tages de op og blandes med kødet, tilsættes knust allehånde, peber og salt efter smag.
Kommes i forme, presses meget lidt, overhældes med væden, til kødet er dækket, står koldt i ca. et døgn.
Tips:
Serveres med groft rugbrød sennep og rødbeder.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(30 stemmer)
Opskriften er vist 118464 gange, og udskrevet 3803 gange.
Energi:
KJ total 33264 (7920 kcal)
KJ pr. Pers. 831 (198 kcal)
Vægt ialt 5606 gram
Vægt pr. Pers. 140 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 593 KJ (141 kcal) Protein 13.3 gram Fedt 8.8 gram Kulhydrat 2.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2017-11-13 10:44:07 Jeg salter kødet så det får farve og kommer husblas i suppen som jeg hælder over kødet når det er kommet i forme. Kan fryses.
Gurli.
Morten A - 2016-12-02 13:52:03 Glem alt det gamle med grisehoveder. Den her opskrift med nakkefilet er super og det smager bare perfekt...!!!
steen galvit - 2015-11-17 07:34:47 jeg bruger altid skank;) meget kød og meget stivelse når man koger skindet forsat ;)
Per - 2009-11-07 21:30:35 Sylte er fryseegnet
Per - 2009-11-07 21:30:13 Vi brugte nakkefilet, og sylten blev næsten for "god" den kunne godt have brugt noget mere fedt.
Vi måtte også koge den op igen og tilsætte 10 blade husblas da den skilte meget.
J.Tv. - 2008-11-18 19:02:11 Det er en stor portion,
KAN DEN FRYSES ?
Niels Jermiin - 0000-00-00 00:00:00 Det forekommer mig mærkeligt at kalde dette for en "gammeldaws" - i gamle dage lave man sylte af grisehoved! Det kan i øvrigt anbefales at putte allehånde i enhver grisesylte.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider