Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Helle

Indsendt :



Ingredienser:
7 dl.lunken vand
1 brevtørgær (6 gr)
1 tsk.salt
2 spsk.olie
2 spsk.sirup
700 g.rugmel
400 g.hvedemel eller spelt
 
Opskrift:
Vand, gær, salt, olie og sirup blandes og rugmel tilsættes. Hvedemel tilsættes ved behov. Røres evt. med håndmikser påsat dejkroge. Hæver lunt og tildækket et par timer. Røres let igennem og hældes i form. Efterhæver 30 minutter.

Pensles med vand og prikkes med gaffel. Bages 1 time ved 175 grader (varmluft ellers lidt højere temperatur).

Tips:

Denne opskrift er et mix af mange forskellige ideer og specielt velegnet for os i udlandet, der ikke kan købe alm. gær eller kærnemælk


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 56715 gange,
og udskrevet 1662 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-09-14 18:31:52
jep og nu skal den hjem og prøves , da jeg er i grønland i en lille bygt, kan jeg ikke bare lige få kærnemælk eller yoghurt, så håber meget på det bliver godt :)

Christian   -  2012-07-18 08:34:44
Hvor mange brød bliver der til i denne blanding? 1 brød eller hvordan?

  -  2011-10-11 14:40:17
Synes opskriften er lidt forvirrende. Der står 'hvedemel tilsættes ved behov' - altså kun hvis man synes det?? Så står der hældes i form. Nu har jeg brugt 700g rugmel og 200g hvedemel, og så stoppede jeg, for den kan bestemt ikke hældes i en form. Til sidst bliver jeg så lidt forvirret over at der står under tips noget med kærnemælk.. Det er slet ikke nævnt i opskriften. Det kan godt være at jeg er nybegynder med dette bagning, men jeg synes bare jeg mangler lidt informationer, som måske er logik for nogle :-)

  -  2011-10-10 21:24:55
Synes opskriften er lidt forvirrende. Der står 'hvedemel tilsættes ved behov' - altså kun hvis man synes det?? Så står der hældes i form. Nu har jeg brugt 700g rugmel og 200g hvedemel, og så stoppede jeg, for den kan bestemt ikke hældes i en form. Til sidst bliver jeg så lidt forvirret over at der står under tips noget med kærnemælk.. Det er slet ikke nævnt i opskriften. Det kan godt være at jeg er nybegynder med dette bagning, men jeg synes bare jeg mangler lidt informationer, som måske er logik for nogle :-)

Piaisverige  -  2011-06-19 16:49:50
Fanstastisk dejlig og "hurtig" opskrift, min mand og kollegaer er helt vild med rugbrødet, har prøvet med surdej også men de vil hellere have dette. Det med at tørgæren skal have 65 grader varmt vand ved jeg ikke hvor du har fra, gærceller dør ved 40 grader. og på min pakke tørgær står der lunkent vand. Jeg bor i sverige som i kan se og hvis man vil have lidt kærnemælk i skal man bruge filmjölk, det bruger jeg også til koldskål her ovre. :O) Tak for opskriften :O) Pia

Camilla  -  2010-11-22 18:18:32
Kan med fordel tilføjes div kerner ( rugkerner, solsikke eller hørfrø). Kernene dækkes med vand, koger et par minutter og trækker et par minutter. Hæld de 7 dl koldt vand i, så har det den rette temperatur til gæret.

Mona  -  2010-03-25 23:41:27
Et brev tørgær indeholder altså 11,8 gram! Hvor meget mon man så skal bruge?

  -  0000-00-00 00:00:00
Husk at ved brug af tørgær skal væsken være ca 65 grader varm, ellers hæver brødet ikke.