fintrevet daggammelt brød minus skorpe 45 g. fintrevet daggammelt brød minus skorpe
200
g.
sukker 200 g. sukker
100
g.
mandler 100 g. mandler
2.1
dl.
majsolie 2.1 dl. majsolie
4
æg 4 æg
1
citron 1 citron
2
appelsiner 2 appelsiner
1.5
tsk.
bagepulver 1.5 tsk. bagepulver
Sirup: Sirup:
Saften af citrusfrugterne Saften af citrusfrugterne
85
g.
sukker 85 g. sukker
3
nelliker 3 nelliker
2
kanelstænger2 kanelstænger
Opskrift:
Mandler, skallen af appelsin og citron, brødkrummer, bagepulver og sukker blendes sammen.
Tilsæt æg og olie.
Kog ingredienserne til siruppen i ca. 20 minutter til det tykner ganske lidt.
Bages i 40 min. ved 180 grader.
Prik den bagte kage og siruppen hældes over. (Kan holde sig op til 1 uge - vinder i smag efter et par dage).
Server for eksempel med græsk "style" yoghurt, som kan købes i indvandrerbutikker, eller lad en dansk yoghurt dryppe af natten over i et kaffefilter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(6 stemmer)
Opskriften er vist 16338 gange, og udskrevet 294 gange.
Kommentarer
Hanne-Lise, Rødvig Stevns - 2008-02-16 14:03:53 Bagte den som dessertkage for 34 mennesker, der alle roste den i høje toner. Enkelte kaldte den sågar "syndig". Og det med græsk yougurt til er bare det helt rigtige..
Jeg gav den lidt længere bagetid end der stod.
Endvidere rørte/piskede jeg den temmelig længe, så den blev mere luftig.
Skøn-skøn opskrift!
lars her - 2007-05-14 12:12:09 så findes det ikke bedre
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider