Pæretrifli i chokoladegitter

Pæretrifli i chokoladegitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pæretrifli:
3 pærer
150 g.sukker
0.5 tsk.kanel
100 g.makroner
3 cl.pærelikør el. snaps
1.5 dl.creme fraiche 38%
 vanillesukker
 flormelis
300 g.mørk chokolade
300 g.hvid chokolade
 
 Syltet pærekompot:
2 pærer
2 dl.rødvin
150 g.sukker
 vanillesukker
 
 Kanelparfait:
3.5 dl.piskefløde
75 g.sukker
 vanillestang
 kanelstang
3 æggeblommer
 
 Frisk mynte
 
Opskrift:
Syltet pærekompot:
Til pærekompotten skæres pærerne i tern ca. ½x½ cm, og koges i lagen med alle ingredienser til pærerne er møre. Afkøles i lagen.

Kanelparfait:
Fløden koges op med kanel- og vanillestang samt halvdelen af sukkeret. Æggeblommerne piskes luftige med resten af sukkeret. De 2 masser blandes under omrøring, hældes i en fladbundet beholder og sættes i fryser til massen er frossen, rør flere gange. Kan evt. laves på ismaskine.

Pæretrifli:
Pærerne skylles og kernehuset fjernes. De skæres i grove tern, og sættes over i en gryde med sukker, kanel og vand. Pærerne koges ud i sukkerlagen til det bliver en tyk kompot. Kompotten tages fra varmen og sættes på køl. Makronerne knuses med fingrene i små pæne stykker, kommes i en skål og dryppes med Williams pærelikør. Creme fraiche vendes sammen med vanillesukker og piskes stift og luftigt, smages til med flormelis og sættes på køl.

Den mørke chokolade smeltes forsigtigt, til den har den passende temperatur. Chokoladen bearbejdes med hænderne og fordeles i et tyndt lag på plastic. Der laves marmoreringer i chokoladen så det ligner træstammer. Stilles på køl.

Den hvide chokolade smeltes på samme måde som den mørke og tempereres. På pladen med den mørke chokolade smøres nu et tyndt lag hvidt chokolade. Når chokoladepladen er fast skæres 5 stk. gitter ud af pladen og her enkelt kommes i en form.

I bunden af den chokoladeomringede form kommes de udblødte markroner, de presses sammen så der bliver en nogenlunde fast masse. Ovenpå makronerne kommes den afkølede pærekompot, og til sidst den stiftpiskede creme fraiche masse. Triflien sættes på køl til den skal bruges.

Anretning:
Den syltede pærekompot lægges som en rede på tallerkenen og der dryppes med lidt af lagen rundt på tallerkenen.

Kanelparfaiten kugles til et æg og lægges ovenpå kompotten, der pyntes med et mynteblad.

Pæretriflien sættes på tallerkenen, hvor formen og plastikken fjernes. Man vil nu kunne se chokoladegitteret som ligner en træstamme, chokoladen vil dog være skærefast og idet man skærer i den kommer selve triflien frem med de 3 lag.

karakterer:
Opskriften er vist 12284 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu