Modning af fasan

Modning af fasan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Modning:
 fasan
 
Opskrift:
En fasan modnes ved at lade den hænge uden først at rense den 1-4 dage alt efter årstid og temperatur.
Men modning kan udelades.

Fasanen bør plukkes og ikke flåes. Den kan skoldes, men er rimlig nem at plukke.

Når du renser fasanen så vær forsigtig ikke at punktere mave og tarm.


karakterer:
Opskriften er vist 30006 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

pete  -  2010-11-17 21:14:34
fasan og andet fugle vildt skal hænge i 23 grad døgn, dvs. at hvis der er 7 grader varmt skal den hænge i 3 dage og lidt mere (7 gange 3 = 21 grad døgn), hvis f.eks. at der kun var 1 grad så skulle den hænge i 23 døgn

  -  2010-09-03 21:21:34
kan man vente til næste dag at rense den ?

Jægeren  -  2009-08-16 17:23:19
Iflg. det Europæiske fødevaredirektiv skal fasaner (og andet fjervildt) tages ud straks efter nedlæggelse og modnes ved en konstant temperatur på 4 grader. Hårvild modnes ved 7 grader. Ovenstående kan i værste fald føre til en dødelig madforgiftning ! Det er rigtigt at tiden 1-4 dage giver en god modnet fasan, men den skal tages ud og vaskes grundigt inden modning.