Rokkevingeterrine med sprød remoulade
Hovedingrediens : HajFisk - Rokke Indsendt : Red : |
|
|
Udblød husblads i koldt vand. Blancher savoykålen i kogende let, saltet vand og afkøl den i koldt vand. Prop toppen af mælkekartonen tilbage i kartonet så du får en rektangulær kasse. Skær mælkekartonet igennem på langs, ikke lige over på midten men diagonalt. Skyl kartonet grundigt med varmt vand. Beklæd den ene "form" med husholdningsfilm indvendigt. Stil den så "overfladen" er vandret, f.eks. imellem rillerne i en ovnrist, eller på lidt stanniol. Beklæd formen med Savoykål bladene.
Skær grøntsager og stilke småt ud. Sauter i lidt smør. Hæld koriander og vand eller vin ved. Hak rokkevingen ud i fire stykker. Kom den i sauterepanden, krydr med salt og peber. Bring igen væsken i kog, læg låg på, skru ned for varmen, og damp ca. 12 minutter til kødet løsner sig fra benet. Tag fisken op. Sigten grydens indhold og kog skyen ind til 1 dl. De strimlede urter dampes et par minutter i skyen. Det sidste minut kommes æblestrimlerne ved. Tag selleri og æble op, og smelt husblasen i væsken. Løft skindet af rokkevingestykkerne. Løft forsigtig kødet af. Fordel kødet i mælkekartonerne, lag i lag med selleri og æble. Stil mælkekartonerne i køleskabet minimum 6 timer, men ikke længere end tre døgn. Skær terrinen i skiver når den skal spises. Server med remouladen. Lav en mayonnaise af rapsolie, æggeblommer og æbleeddike. Hak urterne fint og rør dem i mayonnaisen til en tæt, grov sauce. |
|
Opskriften er vist 8654 gange,
og udskrevet 161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne