Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rokkevingeterrine med sprød remoulade

Rokkevingeterrine med sprød remoulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : HajFisk - Rokke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.rokkevinge
 blandede suppeurter og krydderurtestilke
3-4 dl.vand eller hvidvin
1 tsk.korianderfrø
 salt
 peber
4-6 blade savoykål
100 g.strimlede pastinak-og persillerod
1 æble strimlet
4 blade husblads
 En tom mælkekarton
 
 Remoulade:
2 æggeblommer
2 dl.rapsolie
2 spsk.æbleddike
 salt
 peber
3 dl.sprøde syrlige skarpe
 ingredienser til at mætte mayo
 æble soltørret tomat agurk cornichon kapers rå gulerod osv
 pastinak persillerod og persillestilk.
 
Opskrift:
Udblød husblads i koldt vand. Blancher savoy-kålen i kogende let, saltet vand og afkøl den i koldt vand. Prop toppen af mælkekartonen tilbage i kartonet så du får en rektangulær kasse. Skær mælkekartonet igennem på langs, ikke lige over på midten men diagonalt. Skyl kartonet grundigt med varmt vand. Beklæd den ene "form" med husholdningsfilm indvendigt. Stil den så "overfladen" er vandret, f.eks. imellem rillerne i en ovnrist,eller på lidt stanniol. Beklæd formen med savoy-kål bladene.

Skær grøntsager og stilke småt ud. Sauter i lidt smør. Hæld koriander og vand eller vin ved. Hak rokkevingen ud i fire stykker. Kom den i sauterepanden, krydr med salt og peber. Bring igen væsken i kog, læg låg på, skru ned for varmen, og damp ca. 12 minutter til kødet løsner sig fra benet. Tag fisken op. Sigten grydens indhold og kog skyen ind til 1 dl. De strimlede urter dampes et par minutter i skyen. Det sidste minut kommes æblestrimlerne ved. Tag selleri og æble op, og smelt husblasen i væsken.

Løft skindet af rokkevingestykkerne. Løft forsigtig kødet af. Fordel kødet i mælkekartonerne, lag i lag med selleri og æble. Stil mælkekartonerne i køleskabet minimum 6 timer, men ikke længere end tre døgn. Skær terrinene i skiver når den skal spises. Server med remouladen.

Lav en mayonaise af rapsolie, æggeblommer og æbleddike. Hak urterne fint og rør dem i mayonaisen til en tæt, grov sauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7545 gange,
og udskrevet 124 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu