Sachertorte Sacher

Sachertorte Sacher, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red:

Sachertorte Sacher, billede 4 Sachertorte Sacher, billede 1 Sachertorte Sacher, billede 2 Sachertorte Sacher, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
120 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
140 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
75 gram Abrikosmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Overtræk:
150 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Rom 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Æggene deles i blommer og hvider.

Smør og flormelis og vaniljekorn piskes hvidt og luftigt. Æggeblommerne piskes i smørblandingen, en ad gangen. Chokoladen smeltes i vandbad, og hældes forsigtig under piskning i smørblandingen.


Æggehviderne og sukker piskes til marengs, hvorefter den blandes forsigtig med chokolade/smør blandingen. Til sidst vendes den sigtede hvedemel forsigtigt i blandingen.

Herefter fyldes massen i den ønskede springform, hvorefter den bages ved 170 grader i ca. 30 minutter. Prøv evt. at stikke en strikkepind eller lignede ind i midten af kagen, hvis ingenting hænger ved, er kagen færdig.

Herefter vendes springformen med bunden i vejret.

Fyld:
Når kagen er kold løsnes den af formen og flækkes vandret igennem, hvorefter en god abrikosmarmelade smøres på nederste, og toppen lægges på.

Overtræk:
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade.

Overtrækket smøres på top og sider af kagen så kagen er helt dækket.
Til slut sigtes kakao over toppen og kagen er klar til servering.

Kagen serveres i passende stykker med iskold flødeskum eller hjemmelavet vaniljeis.

Tips:

Alle ingredienser skal være stuetemperatur.


karakterer:
Opskriften er vist 24880 gange,
og udskrevet 787 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20312 (4836 kcal)
KJ pr. Pers. 1692 (403 kcal)
Vægt ialt 1275 gram
Vægt pr. Pers. 106 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1593 KJ (379 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 25.6 gram
Kulhydrat 29.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Steen  -  2016-02-10 19:03:56
Lidt rodet vejledning, gav ikke det ønskede resultat