Sachertorte Sacher

Sachertorte Sacher, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red:

Sachertorte Sacher, billede 4 Sachertorte Sacher, billede 1 Sachertorte Sacher, billede 2 Sachertorte Sacher, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 æg
 
120 g.smør
40 g.flormelis
1 vanillestang
120 g.mørk chokolade 86%
 
140 g.sukker
 
120 g.hvedemel
 
 Fyld:
75 g.abrikosmarmelade
 
 Overtræk:
150 g.mørk chokolade 86&%
2 æggeblommer past.
2 spsk.rom
1 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Kakao
 
Opskrift:
Æggene deles i blommer og hvider.

Smør og flormelis og vaniljekorn piskes hvidt og luftigt. Æggeblommerne piskes i smørblandingen, en ad gangen. Chokoladen smeltes i vandbad, og hældes forsigtig under piskning i smørblandingen.


Æggehviderne og sukker piskes til marengs, hvorefter den blandes forsigtig med chokolade/smør blandingen. Til sidst vendes den sigtede hvedemel forsigtigt i blandingen.

Herefter fyldes massen i den ønskede springform, hvorefter den bages ved 170 grader i ca. 30 minutter. Prøv evt. at stikke en strikkepind eller lignede ind i midten af kagen, hvis ingenting hænger ved, er kagen færdig.

Herefter vendes springformen med bunden i vejret.

Fyld:
Når kagen er kold løsnes den af formen og flækkes vandret igennem, hvorefter en god abrikosmarmelade smøres på nederste, og toppen lægges på.

Overtræk:
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade.

Overtrækket smøres på top og sider af kagen så kagen er helt dækket.
Til slut sigtes kakao over toppen og kagen er klar til servering.

Kagen serveres i passende stykker med iskold flødeskum eller hjemmelavet vaniljeis.

Tips:

Alle ingredienser skal være stuetemperatur.


karakterer:
Opskriften er vist 22795 gange,
og udskrevet 719 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Steen  -  2016-02-10 19:03:56
Lidt rodet vejledning, gav ikke det ønskede resultat