Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Sachertorte I

Sachertorte I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :



Ingredienser:
5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
120 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
140 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Æggene deles i blommer og hvider.

Smør og florsukker piskes hvidt og luftigt. Æggeblommerne piskes i smørblandingen, en ad gangen. Chokoladen smeltes i vandbad, og hældes forsigtig under piskning i smørblandingen.

Æggehviderne og sukker piskes til marengs, hvorefter den blandes forsigtig med chokolade/smør blandingen. Til sidst vendes den sigtede hvedemel forsigtigt i blandingen.

Herefter fyldes massen i den ønskede springform, hvorefter den bages ved 170 grader i ca. 30 minutter. Prøv evt. at stikke en strikkepind eller ligende ind i midten af kagen, hvis ingenting hænger ved, er kagen færdig.

Herefter vendes springformen med bunden i vejret, når kagen er kold løsnes den af formen og flækkes vandret igennem, hvorefter en god abrikosmarmalade smøres på nederste, og toppen lægges på. Abrikosmarmalade med 1/3 vand varmes op til kogepunktet, og pensles på top og siden af kagen.

Herefter sættes kagen på køl. Til slut overtrækkers kagen med en god chokolade eller chokolade ganash.

Kagen serveres i passende stykker med iskold flødeskum eller hjemmelavet vaniljeis.

Tips:

Alle ingredienser skal være stuetemperatur.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (19 stemmer)

Opskriften er vist 20961 gange,
og udskrevet 687 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Steen  -  2016-02-10 19:03:56
Lidt rodet vejledning, gav ikke det ønskede resultat