Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lakridsbolcher - Lakrids bolcher

Lakridsbolcher - Lakrids bolcher, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Bolcher - Bolche

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
100 g.vand
340 g.almindelig sukker
108 g.druesukker
 
5-6 spsk.lakridsekstrakt B.
2-3 spsk.salmiaksalt
1 ml.anisolie
 
 Vend evt. bolcherne i lakridsekstrakt
 
Opskrift:
Vi starter med at putte ingredienserne i en gryde i ovennævnte rækkefølge. Vandet skal med for at sørge for at massen ikke brænder på. Vi lægger låg på gryden, uden at røre rundt.

Kogepladen sættes på 3/4 varme og lader massen varme op til kogepunktet. Når der begynder at komme kraftig damp ud under låget på gryden, tager vi låget af og stikker termometeret ned i gryden.

Uden at røre rundt, følger vi massen op til den er 160°C, hvorefter massen nedkøles til ca. 120°C. Nu kan ingredienserne blandes i massen hældes ud på teflonmåtten, og vi venter til at den får hinde og kan formes til en klump. Nu strækker og hiver vi i massen, indtil vi skal klippe den.

Klipningen foregår ved at trække en pølse ud af klumpen og klippe den i passende stykker. Hvis man ønsker den trekantede bolcheform, drejes massen 90 grader efter hvert klip. De nyklippede og lune bolcher må ikke røre hinanden da de klistrer sammen. Bolcherne opbevares fri for fugt, evt. med lidt flormelis, og evt. i køleskabet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (45 stemmer)

Opskriften er vist 41065 gange,
og udskrevet 733 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lakrids  -  2012-10-30 14:58:17
hvis du putter det i en plastikpose og ryster det bliver det perfekt

mig  -  2008-11-18 18:05:03
super jeg vil spørge mine forældre jeg mangler nemlig julegaver

Karin Svensson  -  2008-10-29 14:31:55
Skal bare opbevares i et lufttæt glas/kagedåse. Endelig ikke i køleskabet, de risikerer at "smelte" sammen... Jeg har kogt bolcher i 5 år, har aldrig opbevaret dem i køleskab. Lakridsekstrakt B er et lakridspulver, købes i Pandora eller på nettet.

Anne-Lise Persson  -  2008-09-23 16:36:25
Hvad er lakridsekstrakt B

Astrid larsen  -  0000-00-00 00:00:00
bolsjerne er gode syns jeg