Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Gammeldags flødekarameller

Gammeldags flødekarameller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik

Hovedingrediens : Mælkeprodukter

FlødeHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :


Gammeldags flødekarameller, billede 4 Gammeldags flødekarameller, billede 1 Gammeldags flødekarameller, billede 2 Gammeldags flødekarameller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
225 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  lidt olie til pensling
   


Opskrift:

Sukkeret smeltes langsomt i en stor jerngryde.

Gryden tages af og 2½ dl fløde tilsættes. Sættes atter over lavt blus, til det begynder at blive tykt, rør ofte.

Sirup og smeltet margarine røres i, og det koger, til det er lindt, hvorefter den sidste deciliter fløde tilsættes.

Koger ganske svagt, så det ikke brænder på, til karamellen stivner ved afkøling (tag lidt op med en ske og prøv). Det tager ca. 30 minutter.

Massen hældes op i en form, der bør være penslet med olie (brug eventuelt bradepanden, foret med alufolie).

Skær terninger af passende størrelse efter nogle få minutter. Lad det derefter stå en times tid, inden karamellerne skilles fra hinanden og pakkes i sellofan.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (118 stemmer)

Opskriften er vist 98498 gange,
og udskrevet 2318 gange.


Energi:
KJ total 13023 (3100 kcal)
KJ pr. Portion 13023 (3100 kcal)
Vægt ialt 845 gram
Vægt pr. Portion 845 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1541 KJ (366 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 17.6 gram
Kulhydrat 51.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Trine  -  2013-12-07 12:55:54
De smager fantastisk:D Der er kun det at mine ikke vil stivn, eller blive hårde :(


anne og anna   -  2011-05-30 16:30:44
De er rigtig gode, men vi vil også anbefale at putte den første fløde langsomt i. pas på de ikke brænder på, det er bare surt. Men de er rigtoig gode, de smager lidt af daim :) det er godt :D


signe  -  2011-05-20 16:09:30
Glæder mig til og prøve og lave dem de ser rigtig gode ud. ;D


lotte  -  2010-12-17 18:41:44
veldig god karamell jævla ass


Hannah  -  2010-11-17 13:42:04
Hvis man vil have dem bløde kan man tilsætte glukose som fås på nogle apoteker.


malle og far:-)  -  2010-07-30 17:50:38
de smager himmelsk man skal bara huske ar rør i det vært 1.min for ellers kommer de til at smage brændt. og vis man skal lave skiikke pinde ud af det kan man jo drysse lide kakao og sukker på toppen det giver vist et eks. pift:-)


luna og lilly  -  2010-07-08 20:56:21
de her karameller er vededens beste tak for opskriften for nu kan jeg selv lave dem


anna og anne  -  2010-04-11 15:04:29
De er sygt super gode:) nemme at lave, for selv os to kan finde ud af det:)Det tager kun 40-50 minutter. man kan sagtens lave dem med mindre fløde, og mindre sirup Ps. man når at spise dem inden de er lavet færdige, fordi at det smager så godt.


anne sophie  -  2008-11-08 17:16:16
smager fantastisk, tager ca. 2 timer! man kan også lave slikkepinde:)


astrid og laura  -  2008-10-28 16:04:36
de smagte godt men var meget hårde det var ligesom bolcher


nina Aalykke  -  2008-01-25 15:49:41
den er god fordi det gammeldages er bedst!!


Frederik  -  2008-01-16 21:45:07
Smagen er fantastisk men de bliver stadigvæk stenhårde


Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kan kun anbefale disse... tip: hel forsigtigt den første fløden i, under omrørring ellers stivner karamelmassen... det er bare iriterende... men som sagt de er RIGTIG GODE