Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sukkerkogte halve æbler med gelé

Sukkerkogte halve æbler med gelé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidMortens aften

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Sukkerkogte halve æbler med gelé, billede 4 Sukkerkogte halve æbler med gelé, billede 1 Sukkerkogte halve æbler med gelé, billede 2 Sukkerkogte halve æbler med gelé, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kog vand, sukker og lidt citronsaft sammen. Skræl æblerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg æblerne i sukkerlagen, og damp dem knap møre (kan også gøres i mikroovn, ca. 3 minutter ved fuld effekt). Lad dem blive kolde i lagen. Lad den dryppe godt af, og arrangér dem med lidt gelé i hver.

Tips:

Tilbehør til and, kalkun eller flæskesteg.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (26 stemmer)

Opskriften er vist 109199 gange,
og udskrevet 2663 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 1327 (316 kcal)
KJ pr. Pers. 331 (79 kcal)
Vægt ialt 662 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 200 KJ (47 kcal)
Protein 0.1 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 11.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bogn  -  2015-12-14 09:30:39
Kan man ikke bevare æblerne i lagen i køleskab til man skal bruge dem,serverer man dem varme eller kolde. Tak for svar

Jeannette  -  2011-11-06 15:07:07
Til Anna. Jeg bruger altid vanillie, enten en tsk. vanilliesukker eller en vanilliestang som er flækket.

Anna  -  2011-10-16 21:32:34
Jeg synes at huske der skal vanilie i, er der andre der kender den version / kan bekræfte det?

  -  2009-12-23 17:30:20
De bliver ikke grimme hvis de lægges i eddikevand inden de koges, og hvis æblerne er rimeligt friske (danske Ingrid Marie el. Coxorange).

Berit  -  2009-11-13 14:30:25
Gode æbler, men øv de er ikke kønne at se på da de blir brune.

Kirsten  -  2008-11-08 19:16:07
Hvia man har travlt , kan man lave æblerne i forvejen og opbevare dem i fryseren i lagen. De er lige så gode som nye, når man tør dem op.

anja  -  2008-01-09 15:22:08
de er meget gode at lave og jeg er kun 11

Majbritt  -  0000-00-00 00:00:00
Dejligt med en gammel opskrift, der ikke er til at finde i nutidens kogebøger