8 æg piskes med 125 g mel. Deri blandes 200 g koghedt smør og 3/4 l mælk. Dejen smages til med salt, sukker, vanilje og reven citronskal. Pandekagerne bages meget tynde på en hed pande. Smør kun panden første gang. Skal det være Crêpes Suzette, vendes pandekagerne i en appelsinsovs, flamberes med cognac og drysses med mandelsplitter. Sovsen laves af saften af 1 appelsin og 1/4 citron, reven citron og appelsinskal, 20 g smør, 20 g sukker, 2 cl Grand Marnier og 1 cl cognac. Sukkeret karamelliseres, og frugtskallen tilsættes. Brug en kobberpande og flambér, mens gæsterne kigger på. Det ser flot ud med de blå flammer både over og under panden. Til sidst hældes smørret og saften over. Velbekomme!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(43 stemmer)
Opskriften er vist 40979 gange, og udskrevet 525 gange.
Kommentarer
carsten - 2016-01-25 11:06:05 Hvor mange er opskriften beregnet til?
C. Larsen - 2009-10-31 20:20:52 fantastisk. Også kun med flambering i cocnac
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider