Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kærnemælkspandekager

Kærnemælkspandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3 æg blommer og hvider hver for sig
4 dl.kærnemælk
1 tsk.natron
3.5 dl.sigtet hvedemel
1 tsk.sukker
1 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
3 tsk.blødgjort smør
 Lidtvegetabilsk olie
 Ægte Vermont sirup
 
Opskrift:
I en stor skål piskes de tre æggeblommer sammen med et piskeris. Tilsæt under piskning kærnemælk og natron og sigt dernæst mel, sukker, bagepulver og salt ned i æggemassen. Når dette er omhyggeligt blandet, piskes smørret i, og til slut vendes de stiftpiskede hvider i.

Lad dejen hvile et kvarter, mens en stegepande opvarmes. Når panden er så varm, at en vanddråbe danser på den, tilsættes en smule smør eller vegetabilsk olie. Hæld nu så meget dej ud på panden pr. kage, at hver pandekage får størrelse som en CD.

Det er vigtigt at pandekagerne ikke rører hinanden, og derfor skal dejen være lidt tyk. Man skal kunne hælde den, uden at den løber fra en. Hvid dejen forekommer for tyk, tilsættes lidt vand, hvis den er for tynd, tilsættes lidt mel.

Når pandekagerne begynder at boble på midten og hæve lidt, skal de vendes. Husk at vende dem, inden boblerne brister, derved forbliver de lette. Når de er gyldenbrune på begge sider, serveres de med koldt smør og masser af sirup.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 21678 gange,
og udskrevet 455 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu