Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ungarsk gullaschsuppe

Ungarsk gullaschsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :


Ungarsk gullaschsuppe, billede 4 Ungarsk gullaschsuppe, billede 1 Ungarsk gullaschsuppe, billede 2 Ungarsk gullaschsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5.5 spsk. Paprika Delikatesse
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
20 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
250 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
150 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 tsk. Kommen, stødt
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Skær oksekødet i terninger og hak løgene groft.

Damp løgene gennemsigtige i smør og olie, drys paprika, salt og peber over og kom kødterningerne i. Rør rundt til kødet har mistet den røde farve, hæld 1 l suppe ved og kog for ganske svag varme under låg til kødet er næsten mørt ca. 1 time.


Tilsæt selleri, gulerod, kartofler og peberfrugt i tern .

Rør resten af suppen op med tomatpuré, hæld den i gryden og smag yderligere til med krydderier. Kog videre under låg til alt er meget mørt.

Server suppen med et drys hakket persille i hver tallerken.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (42 stemmer)

Opskriften er vist 125755 gange,
og udskrevet 3713 gange.


Energi:
KJ total 13671 (3255 kcal)
KJ pr. Pers. 2278 (542 kcal)
Vægt ialt 5182 gram
Vægt pr. Pers. 863 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 263 KJ (62 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 5.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rita  -  2018-01-18 16:12:55
Kan den fryses,


  -  2016-01-31 20:32:15
Det er ikke den rigtige opskrift på gullaschsuppe. Jeg ved det for jeg er selv fra Ungarn. Det er kun os fra Ungarn der kender den rigtige opskrift.


My  -  2012-11-12 17:21:27
Selleri ødelægger smagen. Nej der skal tilsættes hvidløg og porre :-)Det gør heller ik noget at tilføje ganske lidt sød chili...Ok så er den måske heller ik ungarsk, men hold da op hvor den bliver god <3


larstub  -  2012-10-23 04:44:19
Ved ikke hvor misforståelsen er opstået (gælder både Gullasch/Gullaschsuppe), men tomatpure har intet at gøre i en ægte Gullassch/suppe. Har boet i Østrig og rejst rundt i Ungarn og aldrig fået en af disse retter med tomat i. Bortset fra det - og selleri - er opskriften fin. Dog bør den tilføres lidt jævning, da den ser meget tynd ud, og kartoflerne åbenbart ikke jævner nok. Gullaschsuppe skal være lidt tyk og kraftig.


Mette   -  2012-04-28 19:45:38
Tomatpure bliver bedre af at blive ristet af, inden det kommes i. Ellers bliver det lidt bittert.


Beth  -  2011-05-31 09:27:13
Smager virkelig godt !! Dejlig krydret og megen smag.


Birthe Petersen  -  2009-12-19 14:29:58
Den er lige præcis som ungarsk gullasch suppe skal være


inginor  -  2007-12-12 00:54:12
den er fantastisk ungarnsk suppe


Anne-Lise  -  2007-09-29 11:18:21
en pragtfuld suppe, selvom jeg ikke bryder mig om peberfrugter og løg, så kan det spise med velbehag


bettina  -  0000-00-00 00:00:00
lyder spændene