søde kartofler, skrællet vægt500 g. søde kartofler, skrællet vægt
Tærtedej: Tærtedej:
300
g.
Smør300 g. Smør
500
g.
Hvedemel500 g. Hvedemel
100
g.
Sukker100 g. Sukker
lidt
vand lidt vand
Fyld: Fyld:
5
dl.
sukker5 dl. sukker
110
g.
smør110 g. smør
1
ds.
kondenseret mælk, 400 g.1 ds. kondenseret mælk, 400 g.
1
tsk.
vanilie1 tsk. vanilie
3
æg3 æg
1.5
tsk.
kanel1.5 tsk. kanel
Opskrift:
De søde kartofler skrælles og skæres i mindre stykker, lægges i en gryde og dækkes med vand. Bringes i kog og koger 15-20 minutter til de er meget møre.
Blendes med stavblender eller moses med en gaffel.
Tærtedej:
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd tilsæt evt. lidt vand til dejen.
Rul dejen ud , så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten.
Fyld:
Bland kartofler, sukker og smør godt sammen. Tilsæt de andre ingredienser og bland igen godt sammen.
Fordel fyldet i de to tærtedeje og bag i en time ved 175 grader C.
Stilles i køleskab til næste dag.
Serveres gerne med flødeskum.
Tips:
tærtebunden kan evt. forbages 10-15 minutter men er ikke nødvendigt
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.4
(5 stemmer)
Opskriften er vist 23702 gange, og udskrevet 309 gange.
Kommentarer
Jeppe - 2011-12-22 13:59:44 lidt stødt ingefær og lidt muskatnød gør den endnu bedre
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider