Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Halwa Chabakia

Halwa Chabakia, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Nordafrika

NordafrikaIndsendt :





Ingredienser:
1000 g.hvedemel
2 æg
125 g.smør
4 spsk.eddike
4 spsk.olivenolie
1 glasstødt anis
2 glassesamfrø grillede og stødte
0.5 glasorangeblomstvand
25 g.gær
1 pakketørgær
0.5 tsk. gomme arabique (kender jeg ikke ; betyder arabisk gummi !)
 lidtsafran
250 g.honning
1 spsk.orangeblomstvand
2 spsk.sesamfrø
2 nipsalt
 Olivenolie
 


Opskrift:

Bland æggene, den blødgjorte smør, eddiken, olivenolien, anis’en, sesamfrøene, orangeblomstvandet, de to slags gær, den arabiske gummi ( !) og et glas vand. Bland melet i til du får en smidig dej; bland lidt vand i, hvis dejen bliver for ”hård”. Pak dejen ind og lad den hvile.

I en gryde opvarmes honningen, et glas vand, samt 1 spsk. orangeblomstvand ; hold det varmt.

Skær dejen i flere stykker. Tag en portion og rul den ud med en kagerulle. Udskær stykker på 15 x 10 cm. Skær tre snit og vrid dejen. Fortsæt med resten af dejen.

Varm olien op. Kog kagerne i olien på begge sider. Tag dem op og lad dem dryppe af. Dyb dem derefter i honningen.

Læg dem på fedtsugende papir og drys den grillede sesam over.

Tips:

Ser lige at safran'en ikke forekommer i tilberedningen (heller ikke i den franske version). Jeg ville blande den i dejen, efter at kan har smuldret den mellem fingrene.

Halwa Chabakia - oreillettes au miel et graines de er en marokansk opskrift på kager der spises til Ramadhan.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11467 gange,
og udskrevet 88 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-08-05 19:18:44
arabisk gummi er det vi kalder mistaka :) det er en slags gummi med smag som giver en god smag i kagen el rettere sagt mange arabiske kager.. vi bruger det også fx i arabisk risengrød.. man kan købe det i små portioner hos grønthandlerne. en lille gemmesigtig pose med ca ti stk små gennemsigtige kerner som man skal slå itu med en morter.. :)


Solivan  -  0000-00-00 00:00:00
nemt og smer godt