Sønderjyske æbleskiver med svedsker

Sønderjyske æbleskiver med svedsker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2.5 dl.mælk
15 g.gær
3 æg
2 spsk.sukker
200 g.hvedemel
0.5 tsk.kardemomme
100 g.smør/margarine
300 g.svesker uden sten
 flormelis
 
Opskrift:
Udrør gæren i lidt kold mælk, tilsæt lunken mælk. Smelt og afkøl smør/margarine. Rør æggeblommerne med sukker til det bliver lyst. Tilsæt mælk, mel og kardemomme, mens der røres grundigt. Kom halvdelen af det smeltede fedtstof i dejen, og bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 20 min. Udblød sveskerne og giv dem et opkog. Kom lidt af det smeltede fedtstof i hvert hul på den varme pande. Fyld hullerne halvt med dej og kom en svedske i hvert. Hæld mere dej oveni, inden æbleskiverne vendes. Drys flormelis over ved servering.


karakterer:
Opskriften er vist 27465 gange,
og udskrevet 897 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-12-18 09:40:23
hvilken type mælk bruger du i disse? sødmælk eller kærnemælk?

  -  2016-12-13 18:37:36
hvilken type mælk bruger du i disse? sødmælk eller kærnemælk?

Jørgen  -  2014-01-19 15:06:15
Udmærket opskrift, men tilsæt lidt ekstra sukker.

Sanne  -  2010-12-21 18:52:31
Helt som mor lavede dem. Mums :-)

Ville & Cille  -  2009-11-28 10:39:04
Virkelig lækre! Stor succes og nemme at lave!

Sønderjyden  -  2008-12-02 15:36:49
Lige som min mor lavede dem, hun stegte dem i svinefedt, ohh hvor de smagte.

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
de er gode uden kardemonne!!! prøv det!

lullu  -  0000-00-00 00:00:00
de er bare så gode... og skal prøves

Hestestalden  -  0000-00-00 00:00:00
..vi elsker dem, men vores "menesker" kunne ikke lide dem!!!