Sjællandsk Bidesild
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Sildene købes i saltet stand hos fiskehandleren eller ferske sild nedsaltes i efterret. Efter godt 1 måned i saltkarret tages sildene op og klargøres. Hovedet skæres af, indvoldene udtages og skindet trækkes af, dvs. at spege.
Sildene skæres i 4 stykker og serveres sammen med Løgsovs og kogte kartofler. Sildene kan også spises sammen med fedtebrød. Hvis dette gøres, vil det oftest ske uden kniv og gaffel deraf navnet bidesild. |
|
Opskriften er vist 38004 gange,
og udskrevet 312 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (21 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-12-26 11:45:33 sådan sammen med en lille dram Hans - 2018-10-20 15:32:54 Nej sildene er speget når de er saltede Johannes Larsen - 2014-12-18 18:19:25 Nogle tror fejlagtigt, at sildene skal udvandes først. Det er helt forkert. De skal lige fra tønden og beh. som beskrevet. Hvis man spiser bidesild, så foregår det således. Lad kniv og gaffel ligge. Tag med venstre hånd fedtemaden og med højre hånds tommel og pegefinger holdes sildestykket og man bider/ sutter kødet af benene. Herlig spise. Den fremmer desuden udmærket den naturlige tørst resten af dagen. Gammel Odbodreng, der spiste megen bidesild som barn anonym - 2008-12-17 11:12:06 kvinder kan altså også spise det jeg kender flere og elsker det selv oldbaker - 2005-01-01 01:01:01 spegesild med løgsovs. En herreret. Kvinder hader den stort set. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne