Sjællandsk Bidesild

Sjællandsk Bidesild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostsild

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 saltede sild
 
 serveres med:
 Løgsovs
 kogte kartofler
Opskrift:
Sildene købes i saltet stand hos fiskehandleren eller ferske sild nedsaltes i efterret. Efter godt 1 måned i saltkarret tages sildene op og klargøres. Hovedet skæres af, indvoldene udtages og skindet trækkes af, dvs. at spege.

Sildene skæres i 4 stykker og serveres sammen med Løgsovs og kogte kartofler. Sildene kan også spises sammen med fedtebrød. Hvis dette gøres, vil det oftest ske uden kniv og gaffel deraf navnet bidesild.





karakterer:
Opskriften er vist 38004 gange,
og udskrevet 312 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-26 11:45:33
sådan sammen med en lille dram

  -   2018-10-20 15:32:54
Nej sildene er speget når de er saltede

  -   2014-12-18 18:19:25
Nogle tror fejlagtigt, at sildene skal udvandes først. Det er helt forkert. De skal lige fra tønden og beh. som beskrevet. Hvis man spiser bidesild, så foregår det således. Lad kniv og gaffel ligge. Tag med venstre hånd fedtemaden og med højre hånds tommel og pegefinger holdes sildestykket og man bider/ sutter kødet af benene. Herlig spise. Den fremmer desuden udmærket den naturlige tørst resten af dagen. Gammel Odbodreng, der spiste megen bidesild som barn

  -   2008-12-17 11:12:06
kvinder kan altså også spise det jeg kender flere og elsker det selv

  -   2005-01-01 01:01:01
spegesild med løgsovs. En herreret. Kvinder hader den stort set.