Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyensk Røgost

Fyensk Røgost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
2 l.letmælk eller sødmælk
2.5 dl.kærnemælk
1 tsk.salt
 rughalm
 brændenælder
 


Opskrift:

Ingredienserne røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost. Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra. Processen tager ca. 24 timer i køleskab. Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller. Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.

Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 10683 gange,
og udskrevet 110 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Niels H Knudsen  -  2009-06-15 23:39:04
hvad med kommen,skal det på før,eller efter røgningen


Hedvig  -  2009-06-02 18:34:26
Har du ingen billeder der illustrerer processen? Jeg har aldrig prøvet at lave den slags, så jeg savner lidt mere vejledning i, hvordan man rent faktisk ryger osten, hvordan man bruger en blikspand som ovn og sådan - men jeg ved ikke om det her er det rigtige sted at spørge...