Fyensk Røgost

Fyensk Røgost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
2 l.letmælk eller sødmælk
2.5 dl.kærnemælk
1 tsk.salt
 rughalm
 brændenælder
 
Opskrift:
Ingredienserne røres sammen i en skål og afdækkes. Står herefter varmt ca. 36 timer til mælken er skilt i Valle og ost. Læg et klæde i et dørslag og filtrer vallen fra. Processen tager ca. 24 timer i køleskab. Osten ryges på et sold (ca. 19 i diameter) med ikke alt for små huller. Som brændsel bruges rughalm og brændenælder. Røgtid ca. 15 min. Brug evt. blikspand uden bund som ovn.

Serveres på rugbrød, evt drysset med kommen.


karakterer:
Opskriften er vist 12231 gange,
og udskrevet 151 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Niels H Knudsen  -  2009-06-15 23:39:04
hvad med kommen,skal det på før,eller efter røgningen

Hedvig  -  2009-06-02 18:34:26
Har du ingen billeder der illustrerer processen? Jeg har aldrig prøvet at lave den slags, så jeg savner lidt mere vejledning i, hvordan man rent faktisk ryger osten, hvordan man bruger en blikspand som ovn og sådan - men jeg ved ikke om det her er det rigtige sted at spørge...