Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ærø æbleskiver med svedskemos

Ærø æbleskiver med svedskemos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
15 æg
10 dl.skummetmælk
750 g.hvedemel
100 g.gær
 salt
1500 g.svedsker
 ribssaft
 sukker
 
 1-2 pakker rafinol eller lignende
 


Opskrift:

Æggeblommer røres med salt. Lunken mælk og mel røres i skiftevis. Hviderne piske stive og vendes i dejen. Hæver ca en halv time. Svedskerne opblødes og koges med ribssaft til mos. Sukker tilsættes Rafinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden. Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt. Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld svedskemos. Æbleskiven vendes umiddelbart herefter.

Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen.

Tips:

Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har deres egen opskrift, der alle anvender svedskemos som fyld.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (38 stemmer)

Opskriften er vist 22608 gange,
og udskrevet 420 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ærøbo  -  2012-12-15 11:13:41
I har glemt at komme gæren i dejen. Den plejer vi at røre ud med lunken mælk


  -  2012-12-15 07:16:13
så er der æbleskiver til hele ærø


ærø tøsen  -  2006-12-13 11:08:22
Der findes ikke noget bedre end at få en god gammeldags ærø æbleskive. Ærø styrer


[email protected]tzero.com . California m(us)  -  2006-12-12 09:36:46
svedskemos is the best / brings back child hood memories


Ulven  -  0000-00-00 00:00:00
Det er ikke kun på ærø man bruger svisker i æbleskiver, også på Als bruges det.


Julie  -  0000-00-00 00:00:00
Husk at komme gæren i den lunkne mælk!