Sønderjysk romkrukke (Rumtorf)

Sønderjysk romkrukke (Rumtorf), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.jordbær
250 g.hindbær
250 g.ribs
250 g.solbær
250 g.modne stikkelsbær
250 g.udstenede sveskeblommer
250 g.spisemodne skrællede udskårne pærer
0.5 flaskerom almindelig styrke
1700 g.sukker
 
Opskrift:
I jordbærtiden starter man sin romkrukke, hvis man vil have noget ekstra lækkert syltetøj og er parat til at bruge en halv flaske rom til det. Den sønderjyske romkrukke begynder med at man i jordbærsæsonen finder en 4 liter stenkrukke, vasker den i varmt sodavand af almindelig vaskesoda, skolder den i rent vand og lader den tørre med bunden i vejret. Yderligere skal der bruges følgende: Se ingredienslisten

Begynd med at lægge de skyllede, godt afdryppede jordbær og 375 g sukker i krukken. Rør grundigt, lad det stå natten over, rør igen, tilsæt rommen, bind syltecellofan over krukken og sæt den koldt. Efterhånden som man har frugten, tilføjes den. Hver gang røres der med ¾ vægt i sukker, aftenen før frugten lægges i krukken. Sukkeret skal være delvis smeltet, og i visse tilfælde f.eks. med solbærrene, er det nødvendigt at røre længe, evt. at vente et par dage før de blandes med det foregående. Krukken skal hver gang bindes til efter påfyldning og den skal hele tiden opbevares koldt. Efter sidste påfyldning skal syltetøjet lagre nogle uger før man bruger af det.

Det smager herligt til desserter som vaniljeis, fløderand, ris a`la mande, æbleskiver, pandekager og vafler. Saften drikkes som likør til de pågældende desserter, eller man tager den med op på tallerkenerne og bruger den sammen med selve frugten.

Tips:

sukker 3/4 af frugtens vægt


karakterer:
Opskriften er vist 11571 gange,
og udskrevet 173 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu