Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjydsk surrib

Sønderjydsk surrib, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :




Ingredienser:
750 g.fersk stribet flæsk (fra kogestrimmel)
7.5 dl.vand
1.5 dl.eddike
3 laurbærblade
5 hele nelliker
5-10 hele peberkorn
 salt
1.5 blad husblas pr. dl suppe
 


Opskrift:

Kog flæsket mørt i vandet (ca. 1-1½ time), som tilsættes salt, peber, eddike, nelliker og laurbærblade. Skær det i skiver med ribbenene ved og læg det i en sandkageform eller taglagt i en oval form. Skum fedtet af suppen og si den gennem et klæde. Tilsæt 1½ blad husblas pr. dl suppe og hæld det over flæsket. Der skal så meget suppe til, at flæsket er dækket. Lad surribben stå koldt, til geleen er stivnet, gerne til næste dag. Vend den ud af formen og ret den an. Rugbrød og sennep serveres til. Et stykke svinekam uden svær kan tilberedes på samme måde, men skæres i tynde skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13226 gange,
og udskrevet 430 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-12-03 11:06:53
Kan der bruges æblecider i stedet for eddike?


[email protected]  -  2008-11-28 14:12:32
det er ikke korrekt mht mængdeangivelse af eddike - der skal være lige meget vand og eddike! (det drejer sig om at konservere)