blandede grøntsager f.eks. gulerødder, ærter og blomkål500 g. blandede grøntsager f.eks. gulerødder, ærter og blomkål
5
dl.
god bouillon5 dl. god bouillon
salt salt
5
dl.
mælk5 dl. mælk
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
150
g.
friske eller frosne spinatblade150 g. friske eller frosne spinatblade
1
æggeblomme1 æggeblomme
1
dl.
kaffefløde1 dl. kaffefløde
salt salt
peber peber
klippet persille klippet persille
1
spsk.
smør1 spsk. smør
Opskrift:
Alle grøntsagerne renses, blomkålen plukkes i små buketter og gulerødderne skæres i små skiver eller terninger. Koger i bouillon med salt i ca. 10 min., ærterne lidt mindre. Så tilsættes mælken og smørret og suppen koger op, jævnes med urørt hvedemel, koger godt igennem, tages fra varmen og spinatblade tilsættes. Æggeblommen piskes let med kaffefløden og hældes i den næsten kogende suppe, der varmes til kog, men koger den , skiller den! Smages til med salt og peber.
Serveres med overdrysset med klippet persille og gerne en skinke eller ostemad til.
Læg mærke til, at begge supper er meget kaloriefattige, sunde og mættende, evt. med knækbrød og ost.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(7 stemmer)
Opskriften er vist 36264 gange, og udskrevet 525 gange.
Kommentarer
Miiq - 2007-08-13 19:25:09 Sætter du ik et billede ind?!?.. God opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider