Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjyske boller

Sønderjyske boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
500 g.hvedemel
125 g.smør
50 g.gær
3 æg
2 tsk.kardemomme
2 dl.mælk
 


Opskrift:

Varm mælken op til 30 grader. Rør mælk, gær, smør, og de 2 æg sammen, tilsæt kardemomme og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt drysset mel over, indtil den fylder det dobbelte, rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melet hænder. Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca 15 min. Bollerne pensles med sammenpisket æg. Derefter bages de ved 225 grader i ca 15 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9704 gange,
og udskrevet 226 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lars  -  2012-08-23 16:42:17
den lykkes hvergang. Men putter nu altså altid salt i :-)


es  -  2008-08-20 18:00:53
skal dejen være så blød