Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lækre gulerodsboller

Lækre gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dobbyhouseboy

Indsendt :


Lækre gulerodsboller, billede 4 Lækre gulerodsboller, billede 1 Lækre gulerodsboller, billede 2 Lækre gulerodsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl.fintrevet gulerod
2 tsk.salt
50 g.gær
4 dl.tempereret letmælk
200 g.havregryn
75 g.smør eller margarine
450-550 g.hvedemel
 


Opskrift:

Bland de revne gulerødder med salt og lad dem stå i nogle minutter.

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt først havregryn og rør rundt, derefter gulerødderne, der nu også har dannet lidt væske.

Tilsæt halvdelen af melet. Rør det smeltede fedtstof i sammen med det sidste mel, indtil dejgen er smidig. Du kan med fordel bruge en køkkenmaskine, men det er ikke livsvigtigt.

Lad dejen hæve i et kvarter, før du former 8 små runde brød. Rul brødene ud til ca 15 cm's diameter. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse.

Bages midt i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn, til de er gyldne - det varer ca 8-10 minutter. Til sidst pensles brødene med mælk og køler af under klæde.

Tips:

Brødene bliver lækkert fugtige og bløde. Guleroden kan erstattes med andre rodfrugter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (78 stemmer)

Opskriften er vist 59681 gange,
og udskrevet 1541 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Stina Munch  -  2017-11-14 16:34:41
Herhjemme laver vi dem i halv størrelse. De er perfekte til alle typer af sandwich :)


Stina Munch  -  2017-10-23 19:30:13
Herhjemme laver vi dem i halv størrelse. De er perfekte til alle typer af sandwich :)


Stina Munch  -  2017-09-02 18:44:16
Herhjemme laver vi dem i halv størrelse. De er perfekte til alle typer af sandwich :)


Stina  -  2015-05-15 14:08:48
Super opskrift. Vi bruger dem til sandwichboller dagligt i madpakken det hitter!


Stina  -  2015-04-07 17:24:06
Super opskrift. Vi bruger dem til sandwichboller dagligt i madpakken det hitter!


Stina  -  2015-03-19 09:55:10
Super opskrift. Vi bruger dem til sandwichboller dagligt i madpakken det hitter!


Flohra  -  2011-09-21 18:25:43
umummm de er bare fantastiske


MrsM  -  2011-02-26 14:30:18
Jeg læser altid kommentarerne til opskrifterne- og de tidligere anmeldere har helt ret - disse boller er top lækre. Jeg tilsatte desuden både græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø, samt penslede dem med smør lige da de kom ud af ovnen. Bløde, lækre og med god smag! Jeg fik 8 gode sandwich boller.


Kia  -  2011-02-15 20:22:54
Bollerne er bare fantastiske gode. Jeg har lavet dem en del gange nu, og de er nemme og hurtige. Og så får man rigtig mange ud af portionen.


Maja  -  2009-11-07 12:45:01
Hej, kan de fryses?


Myu  -  2008-11-25 19:15:43
De er rigtig rigtig rigtig gode. De holder sig lækre bløde og friske i mange dage. De er super gode til madpakken! Tak for opskriften ;o)


Mig2  -  2008-09-14 14:56:11
Glemte lige at sige, at vi også fik omkring 20 boller ud af det. Det var dog en pæn størrelse.


vivi  -  2008-07-25 12:58:49
Jeg vil prøve at lave bollerne i dag, og så vil jeg prøve at komme lidt knust hvidløg i- tror bollerne vil smage godt som tilbehør til eks. Spare ribs og med hjemmelavet Cole slaw salat til. Uhmmm glæder mig allerede, og vil printe opskriften ud. Hej


Camilla_Hv  -  2008-07-13 17:58:23
Selv en nybegynder som jeg fik rigtig lækre boller ud af denne opskrift! :-)


Mette  -  2008-06-26 17:04:20
Kan man ikke bruge olie i stedet for smør?


  -  2008-05-15 21:15:43
bollerne skal pensles med mælk EFTER bagning, det er ikke super nødvendigt, men det gør dem endnu mere svampede, men bollerne skal kun lige pensles og ikke dyppes i mælk. Jeg puttede 2 spsk hirsefrø i, det var ret godt. Det er meningen at det skal være ret store boller, meeen 8 stk er måske lidt en underdrivelse. jeg fik 12 flade boller der var på størrelse med burgerboller. Kan varmt anbefale den her opskrift. jeg brugte dog kun ½ tsk salt, men det er jo hvad man er til


morsingboen  -  2008-01-04 14:26:12
skal mælken ikke på INDEN de skal i ovnen?


lusii  -  2007-12-15 15:01:04
de er super-lækre


Rexen  -  2007-11-26 21:41:38
Simpelthen vidunderlige. Fik 16 boller ud af portionen.


  -  2007-03-24 11:41:10
rigtig gode og saftige boller de er gode og mætter godt


Rebecca  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan plejer i at opbevare bollerne og hvor længe?


Mette mus  -  0000-00-00 00:00:00
De er rigtig gode og luftige. Mætter dejligt


Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Det er virkelig nogle gode boller. For at gøre dem mere fedtfattige kan man nøjes med 50g smør eller mindre. Jeg fik dog ca. 20 pæne boller ud af det, i stedet for 8!


Mig  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte müsli i stedet for havregryn, og de blev rigtig gode


Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
bare gode.