Brun lagkage

Brun lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Vibeke

Indsendt :      Red :
Brun lagkage, billede 4 Brun lagkage, billede 1 Brun lagkage, billede 2 Brun lagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bunde:
100 g.margarine
125 g.sukker
0.5 tsk.kanel
50 g.kakao
2 æggeblommer
250 g.hvedemel
1.5 tsk.hjortetaksalt
2 dl.mælk
2 æggehvider
 
 Smørcreme:
250 g.smør
200 g.plantemargarine
3 dl.flormelis
 
 Æggecreme:
5 dl.mælk
1 vaniljestang
3 æg
6 spsk.sukker
 lidt hvedemel
 
 Overtræk:
 Fin mørk chokolade 70% (ikke knapper) til overtræk.
 
Opskrift:
Pisk smør og sukker hvidt. Pisk æggeblommer i et af gangen. Bland de tørre dele og tilsæt sammen med mælken. hvider stiftpiskes og vendes i til sidst).
Bages ved 225 grader C. alm. ovn i 3 bunde ca. 7 minutter.


Æggecremen koges/afkøles og smørcremen røres sammen. Derefter blandes den kolde æggecreme SKEFULDE-VIS (for ikke at skille) i smørcremen.


Lægges sammen som lagkage med de bagte bunde og overtrækkes med den smeltede chokolade.

Tips:

En gammel familieopskrift der stadig vækker jubel. Kan pyntes på utallige måder med enten halve smuttede mandler rundt hele kanten eller med anden pynt der passer til lejligheden som f.eks. barnedåb.





karakterer:
Opskriften er vist 80552 gange,
og udskrevet 1341 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu