Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spejderhagl

Spejderhagl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Bolcher - Bolche

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
300 g.alm. sukker
75 g.druesukker
1 dl.vand
 
 Smagsstoffer x 4:
8 dråberanisolie
5 dråberanisolie
0.5 tsk.salmiak
1 tsk.aktivt kul
0.5 tsk.lakridspulver
 Pudres til sidst med lakridspulver
 


Opskrift:

Bring vandet i kog og hæld sukker og druesukker i. Lad sukkermassen koge ind i ca. 10 min, eller til temperaturen er nøjagtig 165°C.

Hæld ca. 1/4 af den indkogte bolchemasse ud på en olieret marmorplade, tilsæt smagsstoffer og fold massen sammen med en olieret kniv, til alt er blandet godt. Når massen er afkølet en smule, kan man blande videre med fingrene, og trække massen ud, så den bliver ugennemsigtig.

Når massen begynder at blive sej, rulles eller trækkes den til en lang pølse, der klippes i bolchefacon (klip, vend en kvart omgang, og klip igen.). Sørg for at bolcherne ligger adskilt, mens de køler af.

Når bolcherne er afkølede, fyldes de i lufttætte beholdere, da de ellers vil klistre sammen.

Tips:

Materialer:
gryde
marmorplade
knive
termometer (til min. 175°C)
saks
olie (bedst olivenolie)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (50 stemmer)

Opskriften er vist 19021 gange,
og udskrevet 233 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

christian  -  2011-05-01 15:17:19
jeg syntes de smagt meget godt hilen en bolche glad dreng