blødgjort smør/margarine30 g blødgjort smør/margarine
4
spsk.
hvedemel4 spsk. hvedemel
salt og peber salt og peber
250
g
frosne ærter250 g frosne ærter
1
bundt
persille1 bundt persille
Opskrift:
Hæld vand over kødet så det lige dækker, og bring det langsomt i kog. Skum suppen. Læg fransk visk i gryden og tilsæt salt. Læg låg på og dæmp varmen. Rens gulerødder og porrer og læg dem i gryden.
Tag urterne op efterhånden som de er møre.
Kogetiden for kødet er 2-3 timer. Tag kødet op når det er mørt og sluk for suppen. Fjern visken og si suppen. Skum evt. fedt af.
Bring den siede suppe i kog. Rør blødgjort fedtstof og mel sammen til en melbolle og rør den i suppen under konstant piskning til bollen er opløst.
Kog sovsen igennem og smag den til. Skær gulerødder og porrer i skiver, og læg dem i suppen sammen med ærterne.
Småkog sovsen ca. 5 min.
Servering:
Skær kødet i skiver og læg det i et dybt fad. Hæld frikassesovsen over og drys med hakket persille.
Server et godt brød og evt. nye kartofler til.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 14406 gange, og udskrevet 436 gange.
Kommentarer
jnk - 0000-00-00 00:00:00 retten er godt kendt i Norge
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider