Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rullepølse med smag

Rullepølse med smag, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Rullepølse

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Rullepølse med smag, billede 4 Rullepølse med smag, billede 1 Rullepølse med smag, billede 2 Rullepølse med smag, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kalvelag
2 tsk.peber
2 tsk.nelliker
1 tsk.koriander
2 spsk.salt
5 løg hakket
2 tsk.allehånde
1 tsk.muskatnød
1 tsk.timian
 
 Saltlage:
5 l.vand
100 g.mørk farin
20 kryddernelliker
800 g.salt
20 hele allehånde
10 laurbærblade
 
 Kogelage:
 vand
 krydderbuket af
1 løg med 3 kryddernelliker
10 peberkorn
 timian
 persille
 laurbærblad
 


Opskrift:

Slaget skæres til, med lommer til krydderierne. Krydderierne stødes i morter, eller hakkes meget fint i blender, løgene kan også hakkes i blender.

Løg og krydderier blandes godt, og fordeles i slaget. Slaget rulles sammen og snøres godt med bomuldsgarn. Lægges i saltlage et køligt sted i 6-8 dage.

Koges derefter i kogelage i 1 1/2 time. Afkøles let i kogelagen, og lægges derefter i pres i f. eks. en sandkageform med telefonbøger som vægt, eller der bruges en rullepølsepresse. Stilles koldt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (16 stemmer)

Opskriften er vist 91005 gange,
og udskrevet 2038 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helene  -  2017-03-07 08:25:05
Smager simpelthen fantastisk. Salter dog kun i 3 dage. Kanon opskrift.


  -  2014-08-27 17:43:05
Jeg salter kun 3 døgn og det er rigeligt efter vores smag, vi syntes den bliver for salt hvis den ligger i lagen længere.. men god opskrift i øvrigt.


Jørgen M  -  2012-09-19 15:50:44
Jeg ser ingen husblas, hvad holder den sammen ?????


Per  -  2011-10-19 21:10:28
Vi fik slagteren til at skære et kalveslag, det vejede 2500 g. Krydderier og løg til fordeling på slaget kunne nok have rakt til det dobbelte.


Nikolaj  -  2009-12-15 21:59:56
Har brugt en nakkesteg, som jeg skar op af mangel af slag - efter råd fra slagteren. Fungerede fint. Man får en meget mager pølse. Har lavet pølsen et par gange og finder den suveræn - fast tradition til jul her i huset


Bondekonen  -  2009-12-04 12:30:52
Opskriften ser faktisk mere spændende ud end den jeg plejer at lave.ved dog ikke om jeg tør lade den salte slet så længe.


Peter og Pia  -  2009-02-10 16:57:51
Har man problemer med at finde et slag fra enten kalv eller svin kan en rullesteg bruges hvor man så blot ruller stegen op og fjerner svesker/persille og derefter tilsætter løg og kryderi blandingen i stedet. har prøvet denne opskrift et par gange og syntes den er kanon.


Luie  -  2008-10-19 13:33:28
Har lavet denne rullepølse 2 gang og den smager bare kanon, jeg har dog brugt et svineslag fra brystet skåret af med 3-4 ben