Gammeldags rullesteg med svesker (Kalvebryst)

Gammeldags rullesteg med svesker (Kalvebryst), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.kalvebryst (slaget)
200 g.svesker uden sten
 Salt
 peber
1 spsk.smør
2 laurbærblade
 Lidt timian/ salvie/ rosmarin
2 små løg
 Bomuldssnor til snøring
 Evt.2-3 Husblas, blade
 
Opskrift:
Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og sveskerne bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres.)

Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved, krydderurter og et par små pillede løg. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør. Når rullestegen er færdig tages den op.

Stegeskyen kan sies og skummes for fedt og bruges til ”Sky”.

Rullestegen afkøles til næste dag. Pil snorene af stegen og skær i tynde skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 18061 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-26 02:06:57
Vil prøve den, med lammebryst..