Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tørrede figner

Tørrede figner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Frugt - Figner - Figne - Figen

Ukendt oprindelseslandKilde : Voms madleksikon

Indsendt :




Ingredienser:
 figner
 


Opskrift:

Fuldmodne figner blancheres et halvt minut for at blødgøre skinnet eller de prikkes med en gaffel. Tørringen af figner er en langvarig proces. Tørretiden kan mindske ved at skære fignerne i halve eller kvarte. Fignerne kan tørres ude i solen i dagtimerne eller i på en bageplade i ovnen ved 65°C. Tørringen i ovnen tager 2-3 dag, så det er ikke ligefrem en energibesparende proces.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 18205 gange,
og udskrevet 134 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Verner Ry  -  2009-09-22 23:58:50
Jeg har prøvet opskriften. Fignerne har jeg prikket med en gaffel. lagt fignerne på et stykke bagepapir i et ildfast fad uden låg. Derefter placeres fadet ca 15 cm. over brændeovnen, hvor vi fyrer med nænsom hånd i september. Som "afstandsstativ" har jeg brugt en Morsø støbejernskedel uden vand. Et stativ til et fonduesæt kunne bruges i stedet. Efter ca.3 døgn er fignerne perfekte. Da der ikke fyres ekstra af hensyn til fignerne, kan metoden anses for at være mere "energibesparende" end ovntørring.