Tørrede figner

Tørrede figner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Frugt - Figner

Ukendt oprindelseslandKilde : Voms madleksikon

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tørring af figner:
 figner
 
Opskrift:
Fuldmodne figner blancheres et halvt minut for at blødgøre skinnet eller de prikkes med en gaffel.

Tørringen af figner er en langvarig proces.
Tørretiden kan mindske ved at skære fignerne i halve eller kvarte. Fignerne kan tørres ude i solen i dagtimerne eller i på en bageplade i ovnen ved 65°C. Tørringen i ovnen tager 2-3 dag, så det er ikke ligefrem en energibesparende proces.





karakterer:
Opskriften er vist 30369 gange,
og udskrevet 183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-22 23:58:50
Jeg har prøvet opskriften. Fignerne har jeg prikket med en gaffel. lagt fignerne på et stykke bagepapir i et ildfast fad uden låg. Derefter placeres fadet ca 15 cm. over brændeovnen, hvor vi fyrer med nænsom hånd i september. Som "afstandsstativ" har jeg brugt en Morsø støbejernskedel uden vand. Et stativ til et fonduesæt kunne bruges i stedet. Efter ca.3 døgn er fignerne perfekte. Da der ikke fyres ekstra af hensyn til fignerne, kan metoden anses for at være mere "energibesparende" end ovntørring.