Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bouillabaisse

Bouillabaisse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - Fiskesuppe - Fiskesupper

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Bouillabaisse, billede 4 Bouillabaisse, billede 1 Bouillabaisse, billede 2 Bouillabaisse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.olie
1 løg
1 porre
1 peberfrugt
1 fennikel frisk
 
1 dåsetomater eller 10 friske
2 fedknust hvidløg
1 tsk.fennikelfrø hele
1 laurbærblad
1 tsk.tørret timian
 lidt safran eller gurkemeje
 salt
 peber
1 l.vand
2.5 dl.hvidvin
 
1500 g.fisk i alt (torsk, makrel, rødspætter, søtunge, med eller uden ben)
1 dåsemuslinger , eller 10-12 friske
10 rå jomfruhummere, hele eller evt. som haler
 
 Pynt:
 klippet persille
 


Opskrift:

Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.

Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er, lethakkede. Alle krydderierne og vand samt hvidvin tilsættes og det hele koger i 10 min.


Fisken renses, skylles, skæres i ret store stykker og gnides med lidt salt. De friske muslinger skrubbes. Halerne brækkes af jomfruhummerne, (hovederne kan gemmes til hummersuppe).

Den rensede fisk, de friske hummerhaler eller hele jomfruhummere, alle velrensede, tillige med de friske muslinger lægges i suppen. Alt smådamper til både fisk og skaldyr er gennemkogt i ca. 15 minutter.


Anvendes dåsemuslinger, bruges suppen , og muslingerne varmes blot med, og det samme gælder hummerhaler.


Fisk og skaldyr kan nu serveres for sig på en tallerken, suppen sies, smages til og serveres med klippet persille. Hertil nydes fisken og skaldyr. Det hele kan også serveres på en tallerken, men i så flad må man have en tom tallerken til ben og skaller. Det smager godt med franskbrød til, der evt. dyppes i suppen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)

Opskriften er vist 107610 gange,
og udskrevet 2827 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne i Nice  -  2016-08-30 15:04:10
Det er lidt svaert at lave i DK - muslinge i daase "no way", men brug nogle af de gode danske fisk, mmmmmeeennn friske limfjordmuslinger. Saa gaar man aldrig galt!! Vi har dem jo!


josefine bech  -  2010-10-26 19:50:13
jeg fik bouillabaisse til aftensmad i går mig og min mand og tre børn blev enie om vær lørdag og søndag skal vi ha det


Hans Aarøe  -  2008-11-02 15:00:45
Hvore meget hvidvin og vand? Jeg har hart godt resultat med 2 dl hvidvin og ca 2.5 liter vand (tilsat så tilgene altid var dækket.


birgitte  -  2007-01-04 20:39:21
der står ikke noget om hvor meget vin og vand der skal i