|
2 | spsk. | olie2 spsk. olie | 1 | | løg 1 løg | 1 | | porre1 porre | 1 | | peberfrugt1 peberfrugt | 1 | | fennikel frisk1 fennikel frisk | | | | 1 | dåse | tomater eller 10 friske 1 dåse tomater eller 10 friske | 2 | fed | knust hvidløg2 fed knust hvidløg | 1 | tsk. | fennikelfrø hele1 tsk. fennikelfrø hele | 1 | | laurbærblad1 laurbærblad | 1 | tsk. | tørret timian1 tsk. tørret timian | | | lidt safran eller gurkemeje lidt safran eller gurkemeje | | | salt salt | | | peber peber | 1 | l. | vand1 l. vand | 2.5 | dl. | hvidvin2.5 dl. hvidvin | | | | 1500 | g. | fisk i alt (torsk, makrel, rødspætter, søtunge, med eller uden ben)1500 g. fisk i alt (torsk, makrel, rødspætter, søtunge, med eller uden ben) | 1 | dåse | muslinger , eller 10-12 friske1 dåse muslinger , eller 10-12 friske | 10 | | rå jomfruhummere, hele eller evt. som haler 10 rå jomfruhummere, hele eller evt. som haler | | | | | | Pynt: Pynt: | | | klippet persille klippet persille | | | |
| |
Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.
Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er, lethakkede.
Alle krydderierne og vand samt hvidvin tilsættes og det hele koger i 10 min.
Fisken renses, skylles, skæres i ret store stykker og gnides med lidt salt. De friske muslinger skrubbes.
Halerne brækkes af jomfruhummerne, (hovederne kan gemmes til hummersuppe).
Den rensede fisk, de friske hummerhaler eller hele jomfruhummere, alle velrensede, tillige med de friske muslinger lægges i suppen. Alt smådamper til både fisk og skaldyr er gennemkogt i ca. 15 minutter.
Anvendes dåsemuslinger, bruges suppen , og muslingerne varmes blot med, og det samme gælder hummerhaler.
Fisk og skaldyr kan nu serveres for sig på en tallerken, suppen sies, smages til og serveres med klippet persille. Hertil nydes fisken og skaldyr. Det hele kan også serveres på en tallerken, men i så flad må man have en tom tallerken til ben og skaller.
Det smager godt med franskbrød til, der evt. dyppes i suppen.
|