Figentærte

Figentærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 7 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Figner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3 dl.hvedemel
2 dl.sukker
170 g.margarine
1.25 spsk.vand
300 g.tørret figen
130 g.tvebak
1.5 dl.brun farin
3.5 dl.sirup
2.5 spsk.citronsaft friskpresset
90 g.hasselnød
 
Opskrift:
Tærtedej:
Bland mel og sukker, smuldr margarinen ud i blandingen med fingrene (eller hak det i køkkenmaskinen). Dejen samles med en smule vand og arbejdes igennem. Beklæd en smurt tærteform med den, prik den med en gaffel og stil bunden koldt, mens fyldet tilberedes.

Fjern de grove stilke på fignerne. Skær dem i mindre stykker og bred dem ud på tærtebunden. Rør knuste tvebakker eller rasp med farin, sirup, hakkede nøddekerner og citronsaft. Bred massen ud over fignerne og bag tærten ved 200 grader i ca. 35 min.

Tærten serveres lun med cremefraiche eller flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 15075 gange,
og udskrevet 249 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-03 12:47:37
Hmm... ved ikke hvad der er gået galt i mit køkken, men kunne ikke få "fyldet" til at stivne, det blev ved med at være flydende :( - Så hele tærten røg ud, øv bøv. - Er der mon for meget sirup i??

  -   2009-02-13 09:52:18
Obs!! tvebakker kan indeholde æg