Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lam i tomat og fennikel

Lam i tomat og fennikel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
1 optøet udbenet lammekølle
0.5 glastørrede tomater i olie eller 8-10 alm. tørrede tomater
 salt
 peber
3 dl.hvidvin
3 fedhvidløg
2 ds.hakkede tomater
1-2 fennikelknolde
1 tsk.groft stødt 5 slags peber
 salt
 


Tilbehør:
lune flute eller løse ris
Opskrift:

Bred køllen ud med kødsiden opad, og drys den med salt og peber. Læg en lille håndfuld tørrede tomater og evt. pillede hvidløg på kødet, og luk køllen sammen. Sæt nåle i, og bind køllen sammen med en snor. Læg den på en rist i en lille bradepande. Hæld vin og pillede og hakkede hvidløgsfed i bunden af bradepanden og stil den i ovnen ved 250 grader i ca 15 min.

Dæmp varmen til 175 grader, og hæld tomaterne i bradepanden sammen med salt og peber. Giv lammekøllen endnu 1 time, tag den ud af ovnmen og dæk den til. Lad den hvile 20-30 min.

Gør fenniklerne i stand, og skær dem i kvarte. Læg dem i en gryde, og hæld tomaterne over fenniklerne. Lad dem koge møre mens kødet hviler. Smag saucen til

Skær kødet i skiver, og læg dem i et halvdybt fad sammen med saucen.

Tips:

Lammeskyen kan affedtes, før tomaterne hældes i bradepanden, hvis man ønsker saucen mindre fed.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11926 gange,
og udskrevet 245 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu