Skaldyrssuppe

Skaldyrssuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Rejer - Grøndlandske rejer

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Skaldyrssuppe, billede 4 Skaldyrssuppe, billede 1 Skaldyrssuppe, billede 2 Skaldyrssuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.2 kg.grønlandske rejer med skal
 salt
2 spsk.olivenolie
1 spsk.smør
 
2 fedhvidløg
1 bdtForårsløg
250 g.champignoner
4 dl.hvidvin, tør
 
1 tsk.peberkorn
500 g.tomater
1.5 l.vand
 Salt
 Evt. paprika eller chili
 
Opskrift:
Rejerne pilles. De pillede rejer drysses med lidt salt og stilles straks i køleskabet.
Det grønne af forårsløgene skæres afskylles og skæres i mindre stykker.
Champignonerne renses og stokken brækkes af og hakkes groft. Hovederne gemmes til senere.

Rejeskallerne svitses ved høj varme i olie og smør.
Pillede hvidløgsfed, løgtoppe, champignon stokke røres sammen med rejeskallerne.

Rør, indtil grydens indhold virker tørt, og hæld så vinen over det hele. Fortsæt med at rører, indtil vinen næsten er kogt væk.

Tilsæt peberkorn, den bløde indmad fra tomaterne (gem tomatkødet) og vand, og lad det hele koge ca. 20 min.

Hæld det i et dørslag og lad væden løbe af. Pres godt med en grydeske for at få det hele med. Si grundsuppen og stil den koldt til den skal bruges.


Snit det hvide af rensede forårsløg fint. Skær champignonhoveder i skiver og skær tomatkødet i tern.

Kog suppen op, og smag den til, evt. også med lidt paprika eller chili.

Tilsæt grønsagerne nogle min. inden serveringen, så de får et kort opkog.

Fordel rejerne i tallerknerne, og øs suppen over dem.





karakterer:
Opskriften er vist 27883 gange,
og udskrevet 474 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Drøn god suppe