Skaldyrssuppe

Skaldyrssuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Rejer - Grøndlandske rejer

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Grundsuppe:
1.2 kg.grønlandske rejer med skal
 salt
2 spsk.olivenolie
 lidt smør
2 fedhvidløg
 det grønne af 1 bdt. Forårsløg
 rensede stokke af 250 g. champignoner
0.5 fl.Tør hvidvin
 kernemasse af 500 g. tomater
1 tsk.peberkorn
1-1.5 l.vand eller lys bouillon
 
 Til servering:
 Grundsuppe
 Det hvide af 1 bdt. Forårsløg
 Hattene af 250 g. champignoner
 Kød af 500 g. tomater
 De pillede rejer
 Salt
 Evt. paprika eller chili
 
Opskrift:
Rejerne pilles. De pillede rejer drysses med lidt salt og stilles straks i køleskabet. Skallerne svitses ved høj varme i olie og smør. Pillede hvidløgsfed, skyllet lysegrønt og rensede svampestokke hakkes groft og røres sammen med rejeskallerne. Rør, indtil grydens indhold virker tørt, og hæld så vinen over det hele. Fortsæt med at rører, indtil vinen næsten er kogt væk. Tilsæt peberkorn, det bløde fra tomaterne og vand, og lad det hele koge ca. 20 min.

Hæld det i et dørslag og lad væden løbe af. Pres godt med en grydeske for at få det hele med. Si grundsuppen og stil den koldt til den skal bruges.

Snit de rensede forårsløg og champignoner fint, og skær tomatkødet i tern. Kog suppen op, og smag den til, evt. også med lidt paprika eller chili.

Tilsæt grønsagerne nogle min. inden serveringen, så de får et kort opkog. Fordel rejerne i tallerknerne, og øs suppen over dem.


karakterer:
Opskriften er vist 26732 gange,
og udskrevet 457 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mehari Mikkel  -  2010-02-22 21:20:47
Det er en god suppe, som kan laves uden bouillon eller fond. Den har en god smag når man bare følger opskriften.

cyberChrist  -  0000-00-00 00:00:00
Drøn god suppe