grønlandske rejer med skal1.2 kg. grønlandske rejer med skal
salt salt
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
lidt smør lidt smør
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
det grønne af 1 bdt. Forårsløg det grønne af 1 bdt. Forårsløg
rensede stokke af 250 g. champignoner rensede stokke af 250 g. champignoner
0.5
fl.
Tør hvidvin0.5 fl. Tør hvidvin
kernemasse af 500 g. tomater kernemasse af 500 g. tomater
1
tsk.
peberkorn1 tsk. peberkorn
1-1.5
l.
vand eller lys bouillon1-1.5 l. vand eller lys bouillon
Til servering: Til servering:
Grundsuppe Grundsuppe
Det hvide af 1 bdt. Forårsløg Det hvide af 1 bdt. Forårsløg
Hattene af 250 g. champignoner Hattene af 250 g. champignoner
Kød af 500 g. tomater Kød af 500 g. tomater
De pillede rejer De pillede rejer
Salt Salt
Evt. paprika eller chili Evt. paprika eller chili
Opskrift:
Rejerne pilles.
De pillede rejer drysses med lidt salt og stilles straks i køleskabet.
Skallerne svitses ved høj varme i olie og smør.
Pillede hvidløgsfed, skyllet lysegrønt og rensede svampestokke hakkes groft og røres sammen med rejeskallerne.
Rør, indtil grydens indhold virker tørt, og hæld så vinen over det hele.
Fortsæt med at rører, indtil vinen næsten er kogt væk.
Tilsæt peberkorn, det bløde fra tomaterne og vand, og lad det hele koge ca. 20 min.
Hæld det i et dørslag og lad væden løbe af.
Pres godt med en grydeske for at få det hele med.
Si grundsuppen og stil den koldt til den skal bruges.
Snit de rensede forårsløg og champignoner fint, og skær tomatkødet i tern.
Kog suppen op, og smag den til, evt. også med lidt paprika eller chili.
Tilsæt grønsagerne nogle min. inden serveringen, så de får et kort opkog.
Fordel rejerne i tallerknerne, og øs suppen over dem.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(9 stemmer)
Opskriften er vist 25812 gange, og udskrevet 424 gange.
Kommentarer
Mehari Mikkel - 2010-02-22 21:20:47 Det er en god suppe, som kan laves uden bouillon eller fond. Den har en god smag når man bare følger opskriften.
cyberChrist - 0000-00-00 00:00:00 Drøn god suppe
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider