Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æblemarmelade med kanel

Æblemarmelade med kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Æblemarmelade med kanel, billede 4 Æblemarmelade med kanel, billede 1 Æblemarmelade med kanel, billede 2 Æblemarmelade med kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
650 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Atamon, flydende
   


Opskrift:

Æblerne (gerne guldborg) koges møre, presses gennem et dørslag og kommes tilbage i gryden.

Sukker og kanel tilsættes.

Til sidst tilsættes atamon (læs pakkens brugsanvisning).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (24 stemmer)

Opskriften er vist 60140 gange,
og udskrevet 1802 gange.


Energi:
KJ total 13917 (3313 kcal)
KJ pr. Portion 13917 (3313 kcal)
Vægt ialt 2153 gram
Vægt pr. Portion 2153 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 646 KJ (153 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 38.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

MrNuser  -  2012-08-30 17:48:16
Æblerne kan koges i 20 minutter, uden vand, evt 1/2 dl. Brugte Landlord sødemiddel, fra Rema 1000.( 65 gram = 650 G )Da jeg kender et par der har sukkersyge..Blendede det hele direkte fra gryden, har tit tænkt på om stavblender kan tåle varmen, det kan den åbenbart..Lod lige køle lidt..Atamon tilsættes når, æblerne er kogt og de andre ingredienser er, Blandet i. Husk hygiejne, ikke fingre i eller urene redskaber, atamon tilsættes jo for at det kan holde flere år..Ikke nødvendig at skrælle æblerne..Efter min mening , skal der kun en strejf af kanel i..


  -  2011-09-30 00:38:54
Jeg har lige lavet den hvor jeg skiftede en 3. del ud med gulerøder og rev æble og gulerøderne i stedet... mums det er godt..


M  -  2009-12-18 08:36:15
Hvor meget vand skal man bruge?


ES  -  2009-12-11 15:36:05
Atamon er allergifremkaldende hos mange, hvad med at foreslå alternativ konservering? Er konserveringsmiddel over hovedet nødvendigt?


Per  -  2009-09-26 14:31:12
Vi skrællede æblerne og befriede dem for kernehus. Da de var kogt møre blendede vi dem med en stavblender i stedet for at køre dem gennem en sigte. Sukkeret tilsættes og marmeladen koges op i kort tid. Tages af varmen og atamon tilsættes.


Sumavi  -  2008-09-25 14:15:40
Man kan bruge farin i stedet for sukker... Dog ikke ligeså meget... det giver en dejlig krydret og varm smag---


birgit  -  2008-09-10 17:51:15
en dejlig nem opskrift og det tager ikke lang tid


jette  -  2007-11-20 15:40:29
PS. hvis du kommer lidt (efter smag) kerdemomme i, samt tørrister nogle pinjekerner så de bliver lidt mørke ! er det en super julemarmelade!!(sukker kan let erstattes m diabetes"sukker"


jette  -  2007-11-20 15:36:39
den er pragtfuld den mmarmelade .. of jeg er en af dem der syntes om kortfattede opskrifter :-)


Forviret?!  -  2007-10-31 19:56:33
Jeg har aldrig lavet marmelade før, og jeg syntes det er en for dårlig vejledning!


Lotte  -  2007-10-04 09:32:33
fantastisk marmekade, men opskriften er alt for kortfattet. især hvis man ikke har lavet marmelade så mange gange før.