Lun æblekage med rugbrødslåg og flødeskum

Lun æblekage med rugbrødslåg og flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 citronsaft
4 dl.piskefløde til flødeskum
2 dl.piskefløde
100 g.revet rugbrød
100 g.sukker
100 g.marcipan
150 g.blødt smør
100 g.brun farin
75 g.smør
 kanel
6-7 syrlige æbler
 
Opskrift:
Æblekage Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Drys med kanel.

Smelt smør og brun farin på en pande og vend æblebådene deri. Kom det hele i smurte portionsforme eller i et ildfast fad.

Pisk smør, marcipan og sukker til en lind masse, tilsæt det revne rugbrød og kom til sidst piskefløden i. Hæld blandingen over æblerne og bag dem i 15-20 min, i en forvarmet ovn ved 180c.

Smag flødeskummen til med citronsaft lige før servering. Anretning Server den lune æblekage på tallerken med kold flødeskum. Pynt eventuelt med lidt citronmelisse.





karakterer:
Opskriften er vist 12932 gange,
og udskrevet 280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
mangler der mon noget mel i denne opskrift. *Låget* var alt for flydende og fedtet lagde sig øverst i et lag og gjorde retten uspiselig!